وبلاگ

دسترسی سریع

درخواست پارلمان بخش خصوصی: قیمت‌گذاری زنجیره فولاد طبق استانداردهای جهانی تعیین شود

به گزارش “توسعه فولاد آذرآذین” به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین و به نقل از اتاق بازرگانی ایران، اعضای کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران تاکید کردند که قیمت‌گذاری زنجیره فولاد بر اساس شاخص‌های بازار سرمایه انجام شود.

پارلمان بخش خصوصی برای اتخاذ یک تصمیم جامع و هماهنگ به همت کمیسیون اقتصاد کلان و مشارکت کمیسیون‌های معادن و صنایع اتاق ایران، دومین نشست تخصصی را با حضور انجمن‌ها و تشکل‌های مربوطه برگزار کرد.

محمدرضا انصاری نایب ‌رئیس اتاق ایران در این نشست، اظهار داشت: فعالان معدنی کشور باید برای رسیدن به دیدگاهی یگانه در مورد شیوه قیمت‌گذاری زنجیره فولاد به چند سوال اساسی پاسخ دهند. نخست اینکه عرضه فولاد در بورس و قیمت‌گذاری بر این اساس، مفید است؟ چنانچه هست، چه میزان از این فلز راهبردی باید بوسیله بورس عرضه شود؟

وی همچنین این سوال را مطرح کرد که آیا نسبت تولیدات فولادی از معدن تا کنستانتره و از گندله تا شمش باید بر اساس نسبت‌های جهانی تعیین شود و یا با توافق در انجمن‌ مربوطه انجام گیرد؟

همچنین بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران، گفت: عرضه انواع تولیدات فولادی در بازار سرمایه در گذشته معنایی نداشت اما عرضه در بورس پیشنهاد شد و امروز در رویه‌های بازار سرمایه بینش‌های متفاوتی وجود دارد.

وی جنبه مثبت دیگر عرضه تولیدات فولادی در بازار سرمایه را توجیه صادرات این فلز دانست و افزود: صادرات فولاد درگذشته نداشتیم زیرا دولت برای حمایت از بازار داخل، مجوز صادرات فولاد را نمی‌داد.

رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران یادآور شد: هنگامی که فولاد در بورس عرضه شد، زمانی رسید که بخشی از فولاد عرضه شده، مشتری نداشت در نتیجه مازاد بر مصرف بود و قابلیت صادرات یافت، با این اوصاف صادرات فولاد نیز امکان‌پذیر شد.

شکوری، دخالت‌های دولت در قیمت‌گذاری را اقدامی مخرب دانست و به نقش انجمن‌ها و تشکل‌ها اشاره کرد که به اعتقاد او نسبت‌ها و درصدهای قیمت‌گذاری باید با توافق انجمن‌ها و تشکل‌ها، پایین‌تر از قیمت‌های جهانی، بر اساس استانداردهای بین‌المللی و متناسب با شرایط تولید داخل تعیین شوند.

وی تاکید کرد: این نسبت‌ها در کل زنجیره باید به گونه‌ای باشند که هر حلقه از آن علاقه‌مند به اعطای محصول خود به حلقه بعدی باشد.

علی شمس اردکانی رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران با نگاهی به سیر اتفاق‌ها در حوزه فولاد و تغییراتی که در روند تولید و صادرات این فلز روی داده، گفت: صادرات فولاد در گذشته معنا نداشت و هیچ‌کس فکر نمی‌کرد ایران صادرکننده این فلز شود، اما امروز ایران در این بخش رتبه پانزدهم دنیا را دارد.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران تشریح کرد: میزان مصرف فولاد در کشور حدود ۱۵ میلیون تن و میزان تولید این محصول حدود ۳۰ میلیون تن است؛ در واقع ۱۵ میلیون تن قابلیت صادرات وجود دارد.

شمس اردکانی اضافه کرد: قیمت‌ها باید طبق قیمت‌های جهانی و منطقه‌ای تعیین شود و تا حدی از این قیمت‌ها ارزان‌تر باشد تا مزیت نسبی خود را حفظ کنیم و بدین ترتیب فولاد و آلومینیوم بیشتری صادر می‌شود و در عین‌ حال گاز کمتری صادر خواهد شد.

انجمن تولید کنندگان فولاد ایران اعلام کرد، پارسال بیش از ۱۰ میلیون تن صادرات فولاد محقق شد. این بخش حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد ارزش صادرات معدن و صنایع معدنی را به خود اختصاص می‌دهد.

 

جهت خرید و صادرات انواع محصولات اعم از نبشی و ناوانی های سبک و صنعتی ،تیر آهن و میلگرد و … به صفحه محصولات مراجعه فرمایید و برای ثبت سفارش های خود اینجا کلیک کنید.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی چیست؟

نبشی‌ به عنوان یکی از کاربردی‌ترین سطح مقطع‌ها می‌تواند استفاده‌های متعددی در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی داشته باشد. این قطعات می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی دسته‌بندی شوند که مهم‌ترین آن‌ها شامل جنس، سایز، ضخامت، نحوه تولید، شکل ظاهری و … هستند. نبشی‌های گالوانیزه و نبشی‌های معمولی هر کدام به واسطه ویژگی‌ها و مشخصات […]

0

تفاوت ناودانی سبک و سنگین در چیست؟

ناودانی‌ها از جمله سطح مقطع‌های فولادی بسیار کاربردی هستند که می‌توانند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند و از ویژگی‌ها و مزیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. این مقاطع فولادی همچون سایر سطح مقطع‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی همچون سایز، ضخامت، نحوه تولید، طراحی و ساختار و … دسته‌بندی شوند. یکی از مهم‌ترین پارامترهای […]

0

مقایسه ناودانی سنگین با تیر آهن در ساخت اسکلت فلزی

امروزه در صنعت ساختمان‌سازی از سطح مقطع‌های فولادی متعددی استفاده می‌شود که هر کدام از ویژگی‌ها، مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. ناودانی و تیرآهن از جمله سطح مقطع‌های بسیار پرکاربرد هستند که در بخش‌های مختلف ساختمان به کار رفته و می‌توانند از تنوع بالایی برخوردار باشند. تیرآهن یا تیرهای فولادی به منظور تحمل نیروهای موجود […]

0

کاربرد ناودانی سنگین در صنایع مختلف

ناودانی‌ که یک سطح مقطع به شکل حرف انگلیسی U است از جمله تجهیزات و ابزارهای بسیار کاربردی است که در بسیاری از صنایع استفاده‌های متعددی دارد. ناودانی‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورهای متعددی همچون نحوه تولید، سایز و ابعاد، جنس، وزن و ضخامت، استانداردها و … دسته‌بندی شوند. ناودانی‌های سنگین یکی از انواع ناودانی‌ها است […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود