ناودانی

بال پهن

HEA Beams

نبشی

Angles

تیرآهن

IPE Beams

میلگرد​

Rebar

ناودانی

U Channels

شمش آهن

Steel Billet

آهن اسفنجی

Sponge Iron

ناودانی چیست؟

در صنعت ساختمان سازی و ساخت سازه‌هایی مانند پل، تیر، ستون، پله و موارد مشابه با نبشی، میلگرد، تیرآهن و مصالح دیگر سروکار داریم اما کسانی که در این صنعت تجارت می‌کنند باید با جزئیات بیشتری از آن‌ها مانند وزن، ارتفاع و میزان باری که می‌توانند تحمل کنند را نیز بداند تا بعدها دچار مشکل نشوند.

به طور کلی در تعریف ناودانی چیست، می‌توانیم بیان کنیم که ناودانی یکی از قطعه‌های فولادی می‌باشد که در طبقه بندی پروفیل باز قرار می‌گیرد . ساختار پروفیل باز از یک سطح افقی که به آن جان گفته می‌شود و دو سطح عمودی که بال نام دارند تشکیل شده است.

اگر بخواهیم به تاریخچه ناودانی نگاهی بیندازیم، به اوایل قرن بیستم برمی‌گردد. در زمان جنگ جهانی دوم، ناودانی به عنوان یکی از مقاطع فولادی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گرفته و پس از به پایان رسیدن جنگ جهانی دوم، کارخانه‌های تولید کننده فولاد به سرعت گسترش یافتند و به همین دلیل تولید ناودانی نیز افزایش چشمگیری داشت.ناودانی ها در انواع و اشکال مختلفی ساخته می‌شوند و همینطور ابعاد و وزن‌های متفاوتی دارند که با توجه به آن‌ها نامگذاری شده‌اند.

ناودانی چیست

انواع ناودانی

گفتیم که ناودانی به اشکال و ظاهرهای متفاوتی تولید می‌شود؛ به همین خاطر قصد داریم در این بخش از مطالب انواع ناودانی را نام ببریم. ناودانی در زمان طبقه ‌بندی و تقسیم‌ بندی از نظر فرآیند تولید و شکل ظاهری مورد بررسی قرار می‌گیرد. ناودانی از نظر فرآیند تولید به انواع زیر طبقه بندی می‌شود:

  • ناودانی نورد شده
  • ناودانی پرسی
  • ناودانی صنعتی

 

ناودانی نورد شده شمش خام حرارت دیده با گذر از غلتک‌هایی که به نورد معرف هستند، تولید می‌شود و همچنین ناودانی پرسی از پرس کردن ورقه‌هایی به طول شش متر تولید می‌شود؛ البته ممکن است در سایز‌های سفارشی مشتری نیز ساخته شود.

انواع ناودانی را از نظر شکل ظاهری نیز به گروه‌های زیر می‌توانیم طبقه بندی کنیم:

  • ناودانی سنگین
  • ناودانی سبک
  • ناودانی ساده
  • ناودانی مشبک

 

ناودانی ساده اکثر اوقات در صنایع ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اندازه آن‌ها بین 8 الی 16 متر است؛ اما ناودانی‌های مشبک از ورق گالوانیزه تشکیل می‌شود و از آن‌ها برای ساخت قفسه‌های فلزی استفاده می‌شود.

ناودانی صنعتی

در این قسمت قصد داریم ناودانی صنعتی را به صورت کامل و با جزئیات بیشتری شرح دهیم، تا با این نوع ناودانی به صورت کامل آشنا شوید. ناودانی صنعتی به دلیل داشتن سطح مقطعی U شکل، در دسته‌ی پروفیل‌های باز قرار می‌گیرد؛ همانطور که در بخش ابتدایی مقاله نیز گفتیم این ناودانی‌‌ها دارای دو بخش هستند، یک سطح افقی به نام جان دارند و دو سطح عمودی به نام بال، که بال‌های آن‌ها به صورت عمود بر جان قرارمی‌گیرد.

تفاوت این ناودانی‌ها اکثر اوقات در اندازه و شکل بال‌ها است، ناودانی صنعتی جز پروفیل‌های باز محسوب می‌شود و از جنس‌های مختلفی تولید می‌گردد و در سایزها و ارتفاع‌های متنوعی به مشتریان عرضه می‌شود، اکنون باید با کاربرد ناودانی‌های صنعتی نیز آشنا شوید، از ناودانی صنعتی معمولا در صنعت ساختمانی برای ساخت پل‌های باربر و سازه‌های دیگر استفاده می‌شود.

ناودانی سنگین

اکنون سوالی مطرح شده است که ناودانی سنگین چیست و ما قصد داریم که در توضیحی، مفهوم آن را به درستی شرح دهیم. ناودانی سنگین یکی از انواع ناودانی‌ها می‌باشد که همانطور که از نام آن مشخص است، دارای وزنی مطابق جدول استانداردهای اشتال می‌باشد.

ناودانی‌های سنگین از ضخامت و وزن بیشتری نسبت به دیگر ناودانی‌‌ها برخوردارند و همین امر باعث شده است که از ناودانی سنگین در کارهای صنعتی مانند ساخت تیرها، ستون‌ها، خرپاها و… استفاده شود.

ناودانی سنگین در کشورهای اروپایی با نام UPN و UPE  ساخته می‌شود و در بازارهای ایرانی با نام ناودانی سنگین شناخته شده است، این ناودانی‌ها طبق استاندارد DIN1026 تولید می‌شوند و انواع و ابعاد آن‌ها نیز از سایز 40 تا 400 میلی‌متر متغیر است، قیمت ناودانی سنگین با توجه به وزنشان محاسبه می‌شود.

بنابراین به خوبی دانستیم که ناودانی‌ها در چه اموری کاربرد دارند و نامگذاری و طبقه بندی آن‌ها بر چه اساس و اصولی استوار است، در ادامه یک نمونه دیگر از ناودانی را شرح خواهیم داد که رایج‌ترین ناودانی‌ها می‌باشد.

ناودانی سبک

اکنون قصد داریم به سوال ناودانی سبک  چیست پاسخ دهیم. ویژگی‌ها و خصوصیات ناودانی سبک کاملا برعکس ناودانی سنگین می‌باشد. ناودانی سبک یک نوع فرآورده ی فولادی است که در زمان تولید وزن آن نسبت به استانداردهای جدول اشتال که در مباحث بعدی مقاله آورده شده است کمتر می‌باشد.

ناودانی‌های سبک اغلب توسط کارخانه‌های کشور ایران و روسیه تولید می‌شوند که با رعایت استاندارد GOST این کار انجام می‌گردد. در بخش ناودانی سنگین گفتیم که از آن‌ها برای ساخت تیرها، ستون‌ها استفاده می‌شود؛ اما ناودانی سبک به دلیل وزن کمی که دارد تنها در ساخت پله‌، ترمیم بناها و ساخت تجهیزات ساختمانی کوچک با تیر آهن، میلگرد، نبشی و آهن اسفنجی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به طور خلاصه ناودانی‌های سبک همانطور که از نام آن‌ها نیز مشخص است تنها در ساخت پروژه‌ها و سازه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند بار سنگینی ندارد و باید بار سبکی را تحمل کند.

لیست قیمت ناودانی سبک

نام کالا

سایز

متراژ

وزن

قیمت

ناودانی 8 طول 6 متری

8

6 متری

42 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 8 طول 12 متری

8

12 متری

83 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 10 طول 6 متری

10

6 متری

52 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 10 طول 12 متری

10

12 متری

102 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 12 طول 6 متری

12

6 متری

62 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 12 طول 12 متری

12

12 متری

125 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 14 طول 6 متری

14

6 متری

74 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 14 طول 12 متری

14

12 متری

145 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 16 طول 6 متری

16

6 متری

82 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 16 طول 12 متری

16

12 متری

175 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 18 طول 6 متری

18

6 متری

100 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 18 طول 12 متری

18

12 متری

200 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 20 طول 6 متری

20

6 متری

112 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 20 طول 12 متری

20

12 متری

225 کیلوگرم

تماس بگیرید

 

ناودانی چیست

لیست قیمت ناودانی سنگین (صنعتی)

نام کالا

سایز

متراژ

وزن

قیمت

ناودانی 8 طول 6 متری

8

6 متری

54 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 8 طول 12 متری

8

12 متری

107 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 10 طول 6 متری

10

6 متری

62 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 10 طول 12 متری

10

12 متری

124 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 12 طول 6 متری

12

6 متری

83 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 12 طول 12 متری

12

12 متری

165 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 14 طول 6 متری

14

6 متری

98 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 14 طول 12 متری

14

12 متری

195 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 16 طول 6 متری

16

6 متری

113 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 16 طول 12 متری

16

12 متری

225 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 18 طول 6 متری

18

6 متری

133 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 18 طول 12 متری

18

12 متری

265 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 20 طول 6 متری

20

6 متری

155 کیلوگرم

تماس بگیرید

ناودانی 20 طول 12 متری

20

12 متری

310 کیلوگرم

تماس بگیرید

 

خرید ناودانی

اگر قصد خرید ناودانی را دارید باید پیش از خرید به عوامل و نکاتی توجه داشته باشید. به فرض مثال ابتدا باید بدانید که ناودانی با چهوزنو ابعادی نیاز دارید، کاری که نیاز به ناودانی دارد، باید بار زیادی را تحمل کند یا خیر.

ناودانی منقطع، گالوانیزه، آلومینیومی، استیل، شیروانی و پرتافیلتر دارد که باید پیش از خرید تمامی عوامل را بسنجید ودر آخر به قیمت ناودانی توجه داشته باشید. در هنگام خرید ناودانی، قیمت کارخانه‌های مختلفی را مقایسه کنید و طبق بودجه، خواسته و نیاز خود، ناودانی مورد نیاز را خریداری نمایید.

قیمت ناودانی

خرید و قیمت ناودانی به عوامل بسیاری بستگی دارد. قیمت گذاری ناودانی با توجه به وزن، ابعاد و ارتفاع ناودانی ها انجام می‌شود.

به طور مثال ناودانی 6000*600 وزن 24 الی 30 کیلوگرم و ارتفاع 6 متر 29000 تومان می‌باشد و ناودانی 6000*160 وزن 170 کیلوگرم و ارتفاع 6 متر 29500 تومان است.

قیمت همین ناودانی‌ها درکارخانه تولید ناودانی شکفته مشهد 27000 تومان به فروش می‌رسد.

در این چند سال اخیر، بنا به دلیل افزایش قیمت آهن، کمبود قراضه آهن در بازار به شدت احساس می­شود. بعلاوه اینکه دیگر مانند گذشته، تولید ورق فولاد و آهن در مجتمع ­های بزرگ ذوب آهن و صنایع فولاد تولید نمی­شود. مجتمع­ های بزرگ و کوچکی به وجود آمده ­اند که تقریبا همان کار ذوب آهن و صنایع را انجام می­دهند. همین کار می­تواند از میزان قراضه آهن در بازار، کم کند.
آهن اسفنجی در تولید آهن فرفوژه یا نوردی، کاربرد فراوانی دارد. در مجتمع ­های تهیه فولاد، آهن اسفنجی را در کوره­ های بلند ریخته و به عنوان ماده اصلی تولید ورق فولادی یا فرفوژه، استفاده می­کنند.

ناودانی

کارخانه تولید ناودانی

ناودانی یک نوع مقطع فولادی می‌باشد که در ساخت سازه‌ها و پروژه‌ها در اندازه‌ها و وزن‌ها مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نبشی ناودانی شکل  Uانگلیسی است که با توجه به ویژگی‌ها، مشخصات وزنی در اشکال و اندازه‌های مختلفی تولید و نامگذاری می‌شوند. در بخش های قبلی مقاله درمورد انواع ناودانی از جمله ساده، پرسی، صنعتی، مشبک، سبک و سنگین توضیحاتی را با جزئیات شرح دادیم تا با ویژگی‌ها وخصوصیات منحصر به فرد هر یک به صورت جداگانه آشنا شوید.

در این بخش از مطالب می‌خواهیم شما را با کارخانه‌های تولید ناودانی آشنا کنیم تا اگر قصد خرید ناودانی داشتید، آگاه باشید که از چه طریقی می‌توانید اقدام به تهیه ناودانی کنید. در حال حاضر کارخانه تولید ناودانی ناب تبریز، کارخانه تولید ناودانی شکفته مشهد، کارخانه صبا فولاد منظومه، کارخانه آریان فولاد، کارخانه صبا فولاد، کیان فولاد ابهر، کوهپایه و فولاد نورد سجاد از جمله کارخانه‌های تولید کننده ناودانی در کشور هستند.

البته ناگفته نماند که برای آشنایی کامل با کارخانه‌های تولید کننده ناودانی رتبه اول برای کارخانه ناب تبریز، شکفته مشهد و آهن اصفهان می‌باشد.

کارخانه ناب تبریز در سال 1382 تاسیس شد و برای تولید محصولات خود از استانداردهای ملی با شماره 1-4477 و استاندارد اروپایی DIN 1026-10:2009 برای ناودانی ‌های سنگین و از استاندارد روسی GOST 824:1997 برای ناودانی‌های سبک استفاده می‌کنند.

کارخانه شکفته مشهد هم یکی دیگر از بهترین و شناخته شده ترین تولیدکنندگان ناودانی در کشور است، کارخانه شکفته مشهد ناودانی‌ های سبک، سنگین، کوتاه و بلند تولید می‌کند. در این کارخانه از استانداردهای زیر استفاده می‌شود:

  • DIN EN 10279
  • DIN 1-26-1
  • GOST 8240
  • INSO 4477-1
  • DIN EN 10056
  • ISO 657-5

کارخانه دیگر، کارخانه فولاد کوهپایه است که به محصول ناودانی اسپیرال شهرت دارد و در سال 1382 در استان اصفهان تاسیس شده است. این کارخانه قادر به تولید ناودانی در سایزهای 3 و 4 و 5 و 6 سانتی متر می‌باشد.

قیمت ناودانی
خرید ناودانی

کاربرد ناودانی در صنعت ساختمان سازی

ناودانی یک قطعه فلزی U شکل است که با توجه به سفارش مشتری و بار ساخت شده، در اشکال و وزن‌های متفاوتی ساخته و تولید می‌شوند. اولین بار در اوایل قرن بیستم در طی جنگ جهانی دوم استفاده شد و پس از پایان جنگ نیز مورد استقبال اکثر افراد قرار گرفت. وزن و ابعاد و ارتفاع ناودانی طبق استانداردهای جدول اشتال ساخته و تولید می‌شود و اگر وزن از استانداردها کمتر باشد، می‌توانیم آن ناودانی را جزء ناودانی‌های سبک به شمار بیاوریم.

با ما در ارتباط باشید!