تیر آهن

بال پهن

HEA Beams

نبشی

Angles

تیرآهن

IPE Beams

میلگرد​

Rebar

ناودانی

U Channels

شمش آهن

Steel Billet

آهن اسفنجی

Sponge Iron

تیرآهن چیست؟

سوالی است که خيلی از افراد قصد دانستن و یادگیری آن را دارند، تیرآهن جزء قطعه‌های فولادی به شمار می‌آید که در سازه‌ها و پروژه‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تیرآهن نیز مانند نبشی، میلگرد و یا حتی ناودانی در انواع و شکل های مختلف و متفاوتی ساخته می‌شود که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

پس دانستیم که تیرآهن یکی از مقاطع و پروفیل‌های فولادی می‌باشد که در ساخت اسکلت ستون‌ها خرپا و تیر استفاده می‌شود؛ دلیل استفاده از تیرآهن، آن است که این قطعه فولادی بارها و نیروهایی که بر سازه وارد می‌شود را تحمل کرده و همین امر موجب مقاومت سازه خواهد شد شکل تیرآهن به صورت H و یا I انگلیسی است.

تیرآهن‌هایی که به شکل H ساخته می‌شوند از جنس فولاد هستند و البته باید بدانید که تیرآهن ها در کارخانه‌ها به صورت شاخه‌ای تولید می‌شوند و اغلب طول شاخه‌ها ۶ متر و ۱۲ متر است.

تیرآهن نیز مانند ناودانی یا نبشی و میلگرد دارای دو سطح مقطع به نام‌های بال و جان است، جان تیرآهن قسمت افقی آن است و بال‌ها دو قسمت عمودی تیرآهن هستند که با زاویه ۹۰ درجه ساخته شدند.

انواع تیر آهن

تیرآهن نیز مانند هر ابزار ساختمان سازی دیگری انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع سازه، میزان نیرو و شرایط جغرافیایی ساخته می‌شود در ادامه به انواع تیرآهن خواهیم پرداخت.

  • تیرآهن IPE یا تیرآهن نیم پهن

تیرآهن IPE که به تیرآهن بال نیم پهن نیز شناخته شده است؛ جز پرکاربردترین تیرآهن‌های کشور ایران می‌باشد، تیرآهن بال نیم پهن به شکل I تولید می‌شود. کارخانه‌های تولید تیرآهن ایران، تیرآهن بال نیم پهن را مطابق با استانداردهای اروپا به تولید می‌رسانند، در تیرآهن بال نیم پهن، بال‌ها با هم در تمام طول شاخه برابر هستند.

  • تیرآهن بعدی، تیرآهن IPB 

به تیرآهن (هاش) نیز معروف است، نام دیگری که تیرآهن هاش دارد، بال پهن است. تیرآهن بال پهن دومین تیرآهن پرکاربرد ایران به شمار می‌آید که از آن در ساخت مجتمع‌های تجاری و  سوله‌ها استفاده می‌شود. بال و جان در تیرآهن بال پهن، اندازه‌های برابر و مساوی دارد که باعث می‌شود شکل H به خود بگیرد،  تیرآهن بال پهن خود به دو گروه جزئی‌تر تقسیم می‌شوند که شامل تیرآهن بال پهن سبک و تیرآهن بال پهن سنگین است و تفاوتی که با هم دارند در ضخامتشان است.

  • تیرآهن INP

در تیرآهن INP هرچه به جان نزدیک‌تر می‌شوی، ضخامت بال‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند، به همین خاطر ممکن است در زمانی که به شکل I آن نگاه می‌کنید؛ بال‌های آن شیبدار باشد. کشور ایران تیرآهن INP را با توجه به استانداردهای بین المللی کشورهای چین و روسیه به تولید می‌رساند.

  • تیرآهن CPE

به دلیل وجود حفره‌های هشت ضلعی در بدنه آن به تیرآهن لانه زنبوری معروف است و این یکی از دلایل مهم برای ایجاد تفاوت در تیرآهن لانه زنبوری و دیگر تیرآهن‌ها می‌باشد. به دلیل وجود حفره‌ها امکان عبور اتصالات و سیم از سازه وجود دارد؛ اما مقاومت خمشی تیرآهن نسبت به سایر تیرآهن‌ها کمتر است.

قیمت تیرآهن IPE

نام کالا

سایز

متراژ

استاندارد

قیمت

تیرآهن 8

8

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 10

10

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 12

12

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 14

14

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 16

16

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 18

18

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 20

20

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 22

22

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 24

24

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 27

27

12

IPE

تماس بگیرید

تیرآهن 30

30

12

IPE

تماس بگیرید

لیست قیمت تیرآهن INP

نام کالا

سایز

متراژ

استاندارد

قیمت

تیرآهن 12

12

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 14

14

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 16

16

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 18

18

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 20

20

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 22

22

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 24

24

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 27

27

12

INP

تماس بگیرید

تیرآهن 30

30

12

INP

تماس بگیرید

کاربرد تیرآهن

با انواع تیرآهن آشنا شدیم و همچنین دانستیم که هر کدام چگونه تولید می‌شوند و چه نقشی در صنعت‌ها دارند؛ اما بهتر است با کاربرد کلی آن ها نیز آشنا شویم تا بتوانیم در زمان نیاز از آن ها استفاده درست کنیم. کاربردهای تیرآهن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • در ساخت تیر و خرپا از آن ها استفاده می‌شود
  • در ساخت اسکلت ساختمان مورد مصرف قرار می‌گیرد
  • در ساخت ستون
  • در کف ستون‌ها و صفحه‌های فولادی
  • ساخت پل
  • در ساخت کشتی و اسکله
  • در ساخت سازه‌های نفت و گاز

تیرآهن باید با توجه به نوع سازه و شرایط محیطی باید استفاده شود؛ تا برای ساختمان سازان ضرر و زیان ایجاد نگردد.

خرید تیرآهن

زمانی که می‌خواهید تیرآهن خریداری کنید؛ باید پیش از آن به مواردی از جمله جنس تیرآهن، شرایط محیط و جغرافیا، نوع سازه، اندازه و وزن تیرآهن توجه کنید تا بتوانید انتخاب درست و مناسبی داشته باشید.

کارخانه تولید تیرآهن

اکنون به بخش مهم مقاله رسیدیم و قصد داریم در ادامه بهترین کارخانه‌های تولید تیرآهن را معرفی کنیم.

  • کارخانه ذوب آهن اصفهان
  • کارخانه تیرآهن فولاد ناب تبریز
  • کارخانه تیرآهن اهواز
  • مجتمع پروفیل صنعت ماهان
  • مجتمع جهان فولاد غرب کرمانشاه
  • مجتمع فولاد ظفر بناب
  • کارخانه فولاد البرز ایرانیان
  • مجتمع فولاد صنعت بناب
  • کارخانه تیرآهن فولاد یزد
  • کارخانه تیرآهن آریان فولاد

انواع تیر آهن موجود در بازار

  • تیرآهن کامپوزیت Composite Beam

تیرهای کامپوزیت از دو ماده مختلف ساخته شده است و از اتصال ن دو ماده یک تیر تشکیل می‌شود مثلاً از تیرآهن‌های کامپوزیت فولادی و بتنی در ساخت ساختمان استفاده می‌شود،

  • تیرآهن استیل Steel Beam

تیرآهن‌های استیل در انبارها، برج‌ها و ساختمان صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • تیرآهن کنسولی Over Hanging Beam

برای تولید تیرآهن کنسولی معمولاً از یک سازه تیر مانند استفاده می‌شود؛ به عبارتی در یک تیر آویزان یک انتهای آن فراتر از تکیه‌گاه است. در ساخت ساختمان‌های مسکونی اغلب از تیرآهن‌های آویزان رای ساخت بالکن استفاده می‌شود.

  • تیرآهن پیوسته Continuous Beam

تیرآهن پیوسته یک تیر پیوسته دارد که بیشتر از دو دهانه و تکیه‌گاه دارد؛ به عبارتی زمانی که یک تیرآهن در انتها و با تکیه‌گاه میانی نگهداری می‌شود به آن تیرآهن پیوسته می‌گویند و معمولاً در ساخت پل از این نوع تیرآهن استفاده می‌شود.

  • تیرآهن خرپا Trussed Beam

از تیرآهن خرپا برای ساخت سوله‌های کارگاهی و سوله‌های انباری، به دلیل آن که دهانه بلند و فضای باز دارند استفاده می‌شود.

  • تیرآهن مقطع T که T- section Beam

این تیره‌هام با دال بتن آرمه تولید می‌شود.

  • تیرآهن مستطیل شکل Rectangular Beam

در تیرآهن مستطیل شکل قسمت پایین تنش و در قسمت بالا فشار را تحمل می‌کند؛ به همین خاطر قسمت پایین باید تقویت بیشتری نسبت به قسمت فوقانی تیرآهن داشته باشد و یکی از رایج‌ ترین تیرآهن‌ هایی می‌باشد که در ساختمان سازی استفاده می‌شود.

  • تیرآهن ایستا Statically Determinate Beam

تمامی تیرآهن‌هایی که در بازار وجود دارند را با توضیحات کامل شرح دادیم اما یک سوال دیگر را قرار است در این بخش پاسخ دهیم و آن این است که استفاده از تیرآهن چه مزایا و معایبی دارد؟ استفاده از تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی دارای مزایایی می‌باشد؛ از جمله این که به راحتی می‌توان تیرآهن‌ها را به وسیله جوشکاری به هم وصل کرد، نصب و اجرای آن‌ها آسان است و می‌توان از آن ها در ارتفاع بالا نیز استفاده نمود.

این‌ها مواردی بودند که می‌توانیم جز مزیت‌های تیرآهن بدانیم و اما از معایب آن این است که احتمال خم شدن تیرآهن در صورت رعایت نکردن استانداردها وجود دارد، تیرآهن‌ها مقاومت زیادی در برابر دمای هوای بالا ندارند و در آتش سوزی سریع فرو می‌ریزند و در آخر در محیط‌های مرطوب دچار زنگ زدگی و اکسید شدن بدنه می‌شوند.

یک تیرآهن خوب چه ویژگی هایی دارد؟

تیر آهن خوب، تیر آهن استاندارد و مطابق با نیاز مصرف کننده است. گاهی وقت­ها نیاز به تیر آهن قوی و بسیار مقاوم است که می­توان از تیر آهن اصفهان استفاده کرد. گاهی نیز می­توان با توجه به فشار کم در ساختمان یا سازه، از تیر آهن با مقاومت پایین­تر استفاده کرد که به عنوان مثال می­توان تیر آهن کرمانشاه را مثال زد. به هر حال، یک تیر آهن، مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید می­شود و ویژگی های خاص خود را دارد. در کنار ویژگی­های یک تیر آهن، نصب آسان و استحکام سازه، سرعت اجرای بالای کار، اسکلت بندی­های مرتفع و همچنین کاهش مصرف مقاطع فولادی، همگی از ویژگی­هایی هستند که استفاده از تیر آهن را در صنعت ساختمان­سازی، متناسب می کنند. ویژگی­ های یک تیر آهن خوب را باید نسبت به نوع آن سنجید. برای مثال، تیر آهن معمولی باید طبق استانداردهای اروپایی ساخته شود. تیر آهن NPI باید طبق استاندارد چین و روسیه درست شود و ویژگی­های بسیار دیگر که هر کدام مربوط به نوع خاصی از تیر آهن می باشد.

عوامل موثر بر قیمت تیرآهن

قیمت خرید تیر آهن و هر نوع مقطع فولادی دیگر، بسیار مهم است. صنعت ساخت و ساز، وابستگی شدیدی به تیر آهن دارد. ساخت و ساز بدون تیر آهن و محصولات ذوب آهن و فولاد، بدون معنا می باشد. به همین دلیل، قیمت و بهای تمام شده ی یک سازه ساختمانی، بنا هر هر چیز دیگر، وابسته به قیمت تیر آهن به کار رفته در آن است.

عوامل موثر بر قیمت تیر آهن در بازار، یکی دو تا نیست. عوامل بسیاری در تعیین قیمت تیر آهن، موثر است. برخی از مهم ترین عوامل موثر شامل موارد زیر می باشد:

  1. کیفیت ساخت
  2. نوع سایزبندی تیر آهن
  3. استاندارد سازی
  4. ساخت داخل یا خارج بودن تیر آهن
  5. قیمت و نوسان دلار
  6. قیمت و نوسان بازار آهن و فولاد

 

قیمت تیرآهن امروز

قیمت تیر آهن امروز، از مسائلی است که اکثر خریداران و فروشندگان آهن در بازار، به دنبال آن هستند و دوست دارند قیمت لحظه­ ای آهن در بازار را بدانند.

قیمت تیر آهن به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از آن­ ها قابل پیش بینی است و برخی دیگر، این قابلیت را ندارد. مثلا قیمت دلار و نوسانات آن، قابل پیش بینی نیست. به همین دلیل، اثرات آن روی قیمت تیر آهن نیز، پیش بینی ناپذیر است.

میزان عرضه و تقاضا، یکی از عواملی است که می­توان آن را تحلیل و پیش بینی کرد. این پیش بینی، ارتباط مستقیمی با حوزه ی ساخت و ساز و مسکن دارد.

زمان خرید، حمل و نقل و اوضاع اجتماعی و سیاسی و اقتصادی کشور نیز از عوامل موثر دیگر بر قیمت تیر آهن هستند.

برای گرفتن قیمت تیر آهن امروز، می­توان به وبسایت­ های ارائه دهنده قیمت لحظه ای و به روز آهن مراجعه کرد. بسیاری از این سایت ها به فروش آهن و تیر آهن مشغول هستند. به همین خاطر، قیمت­ های به روزشده را در اختیار کاربران قرار می­دهند.

با ما در ارتباط باشید!