به گزارش “توسعه فولاد آذرآذین” به نقل از چیلان؛ خبر خوب هفته گذشته، کاهش التهابات در بازار آهن بود که همزمان با کاهش التهابات در بازار ارز صورت گرفت. گزارش ویژه چیلان در مورد جریانات مهم صنعت فولاد در هفته گذشته را در ادامه بخوانید.
خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، کاهش التهابات بازار آهن، علیرغم کاهش عرضه شمش و محصولات فولادی در بورس کالا بود. در واقع، کاهش نرخ ارز باعث شد تا بالاخره ترمز جهش قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد کشیده شود. قیمت مقاطع فولادی در هفته گذشته در بازار آزاد، کاهش قابل توجهی را تجربه کرد و میتوان امیدوار بود که با ثبات بیشتر در بازار ارز و عرضه روتین شمش و محصولات فولادی در بورس کالا، قیمتها در بازار آهن، کاهش بیشتری نیز پیدا کند.
افزایش مراودات با کشورهای همسایه و خصوصاً سفر نخست وزیر عراق به ایران، میتواند به مقدمهای برای ثبات بیشتر در بازار ارز تبدیل شود. بازار فولاد، همبستگی بسیار زیادی با بازار ارز دارد و در واقع، تثبیت قیمتها در بازار آزاد، پیششرط شکلگیری نرخهای منصفانه در بازار فولاد است. به هر ترتیب، از هفته گذشته، شاهد کاهش التهابات در بازار آهن بودیم و باید امیدوار بود که این روند تا منطقی شدن کامل قیمتها ادامه داشته باشد.
خبر بد هفته
خبر بد هفته گذشته، کاهش صادرات فولاد ایران در دوره سه ماهه نخست سال جاری بود که آمار آن برای نخستین بار توسط انجمن فولاد منتشر شد.
بنا به تازهترین گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در دوره سه ماهه ماه نخست سال جاری، یک میلیون و ۴۲۹ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش شدید ۳۴.۵ درصدی را نشان میدهد. کاهش صادرات فولاد در حالی صورت میگیرد که کشور به درآمدهای حاصل از صادرات غیرنفتی نیاز مبرم دارد و علاوه بر این، در سال جاری، برای افزایش تولید فولاد و رسیدن سطح تولید سالانه به ۳۰ میلیون تن، برنامهریزی شده است.
در دوره سه ماهه نخست سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، یک میلیون و ۴۱ هزار تن بوده که کاهش ۲۷ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان میدهد. از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در دوره سه ماهه نخست سال ۹۹، ۸۳۷ هزار تن، و سهم صادرات اسلب، ۲۰۴ هزار تن بوده است. صادرات اسلب در فصل بهار امسال، کاهش شدید ۶۱ درصدی را تجربه کرده است.
کل صادرات محصولات فولادی کشور در دوره سه ماهه نخست سال ۹۹، ۳۸۸ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش ۴۹ درصدی را نشان میدهد.
گفتنی است که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران پیش از این در اوایل اردیبهشت طی نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به شرایط ایجادشده توسط بحران کرونا و همچنین محدودیتهای شدید داخلی مرتبط با ستاد تنظیم بازار، نسبت به کاهش صادرات فولاد کشور و کاهش درآمدهای ارزی صنعت فولاد اعلام خطر کرده بود.
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید فخوز دانست. سهام شرکت فولاد خوزستان در بازار بورس، از هفته گذشته حرکت صعودی قدرتمندی را آغاز کرده است.
تنها در روزهای کاری حدفاصل ۲۹ تیر تا ۱ مرداد، نماد #فخوز شاهد رشد ۲۰ درصدی بوده است.
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۷۲ هزار و ۹۵۵ تن، انواع محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. در واقع، در هفته گذشته، شاهد افت شدید عرضه فولاد در بورس کالا بودیم.
ارزش کل معاملات محصولات فولادی در بورس کالا در هفته گذشته ۶۳۷.۸ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع ورق فولادی در بورس کالا، درآمد ۲۸۵.۸ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
بمب خبری هفته گذشته
بمب خبری هفته گذشته این بود که پس از حدود دو سال مجدداً پای عرضه اسلب به بورس کالا باز میشود. کارگروه تنظیم بازار، هفته گذشته بخشنامه عرضه تکلیفی اسلب و ورق فولادی در بورس کالا را ابلاغ کرد. طبق این بخشنامه، واحدهای تولیدکننده اسلب باید طبق سهمیه عرضههای تکلیفی، اسلب تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند و واحدهای دریافتکننده اسلب، باید معادل ۹۵ درصد اسلب مصرفی، ورق گرم تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند.
کارگروه تنظیم بازار در بخشنامه خود، طبق تصمیمات کمیته تخصصی تنظیم بازار فولاد، مقادیر کف عرضه اسلب توسط شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان در بورس کالا را تعیین کرد و سهمیه صادرات آنها در سال نیز مشخص شد. عرضه تکلیفی فولاد مبارکه در بورس کالا، ۹۸۴ هزار تن در سال و سهمیه اسلب صادراتی این شرکت ۲۶۴ هزار تن در سال است. برای فولاد هرمزگان، میزان عرضه تکلیفی، ۹۴۸ هزار تن در سال و سهیمه صادرات ۳۹۶ هزار تن در سال است. برای فولاد خوزستان نیز حجم عرضه تکلیفی ۱۰۴۴ تن در سال و سهمیه صادرات اسلب، ۲۷۶ هزار تن در سال است.
طبق بخشنامههای ابلاغشده، عرضه تکلیفی اسلب در بورس کالا از مردادماه شروع میشود و هرگونه عدم عرضه اسلب در بورس کالا، «عرضه خارج از شبکه» و «اخلال در نظم و ثبات اقتصادی» قلمداد میشود.
دریافتکنندگان اسلب (واحدهای تولید پاییندستی) و واحدهایی که از اسلب تولیدی خود جهت تولید ورق فولادی استفاده میکنند (خودمصرفی)، باید معادل ۹۵ درصد اسلبِ دریافتی و خودمصرفی را در بورس کالا عرضه کنند. در بخشنامه کارگروه تنظیم بازار کف عرضه ماهانه و سالانه ورق گرم توسط واحدهای نورد نیز مشخص شده است.
حداکثر زمان زمان تبدیل اسلب تا عرضه ورق گرم حاصله در بورس کالا، در این بخشنامه، یک ماه تعیین شده است.
جهت خرید ،سفارش و صادرات انواع محصولات اعم از نبشی،ناودانی های سبک و سنگین(صنعتی) ،تیرآهن، ورق،میلگرد و … به صفحه محصولات مراجعه فرمایید و برای ثبت سفارش های خود اینجا کلیک کنید.