وبلاگ

دسترسی سریع

به گزارش “توسعه فولاد آذرآذین” به نقل از چیلان ، سیدمحمد فاطمیان، صاحب‌نظر صنعت فولاد و مدیرکل سابق دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در گفت‌وگو با چیلان اظهار داشت: تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد به‌صورت شتاب‌زده و بدون کار کارشناسی، در شرایط فعلی، همچون یک «سم» خواهد بود و «عواقب بسیار بسیار خطرناکی» برای کل زنجیره ارزش صنعت فولاد به همراه خواهد داشت. فاطمیان در این گفت‌وگو روایت خود از تصویب ضرایب قیمتی زنجیره فولاد را در همکاری نزدیک با انجمن فولاد و شرکت‌های معدنی و فولادی ارائه داد.

سیدمحمد فاطمیان در خصوص مباحث مطرح شده در مورد تغییر ضرایب قیمتی کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی گفت: در شرایط فعلیِ کشور ما به‌عنوان یک کشور در حال توسعه، باید شاخصه‌های مهمی که موجبات رشد اقتصادی را فراهم می‌کند، درنظر گرفته شود و در شرایطی که با تحریم، کرونا، بی‌ثباتی نرخ ارز و رکود تورمی دست و پنجه نرم می‌کنیم، تصمیماتی اتخاذ نشود که در این شرایطِ تهدیدکننده، به ضرر بخش صنعت و معدن کشور باشد.

عضو سابق هیات مدیره شرکت‌های ذوب آهن اصفهان و سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات افزود: در شرایط موجود، اگر تصمیمات اتخاذ شده در مورد ضرایب قیمتی زنجیره فولاد، مبنای کارشناسی نداشته باشد و به‌صورت شتاب‌زده در این مورد تصمیم‌گیری شود، توازن در کل زنجیره ارزش صنعت فولاد به هم می‌خورد و تغییر ضرایب قیمتی به این صورت، همچون یک سم خواهد بود و عواقب بسیار بسیار خطرناکی خواهد داشت.

ضرایب فعلی حاصل کار کارشناسی است

مدیرکل سابق دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد ضرایب فعلی قیمتی زنجیره فولاد گفت: این ضرایب در زمانی که بنده در دفتر صنایع معدنی مسئولیت داشتم با همکاری نزدیک انجمن فولاد و با هماهنگی با دکتر سرقینی و با ارائه گزارش منظم به وزیر وقت صمت تعیین شد. ضرایب فعلی حاصل کار کارشناسی دقیق است و با رضایت تمام ذی‌نفعان زنجیره ارزش صنعت فولاد، تعیین شده است. در آن زمان، یک موسسه حسابرسی مرضی‌الطرفین تعیین شد و صورت‌های مالی شرکت‌های معدنی و فولادی را بررسی کرد و با توجه به قیمت تمام‌شده تمام پروسه‌های زنجیره فولاد و حاشیه سود آن‌ها و میانگین سود به سرمایه‌گذاری‌شان، نسبت‌های قیمتی زنجیره فولاد تعیین شد.

فاطمیان در ادامه خاطرنشان کرد: هر تغییری که در ضرایب قیمتی زنجیره فولاد بخواهد ایجاد شود، باید منافع تمام ذی نفعان زنجیره ارزش صنعت فولاد را درنظر بگیرد و در شرایط فعلی اقتصاد کشور باید از رفتار شوک‌آمیز که می‌تواند عواقب بسیار خطرناکی داشته باشد، پرهیز شود.

تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد و بازار سرمایه

مدیرکل سابق دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: مدلی که ضرایب قیمتی زنجیره فولاد با استفاده آن از تعیین شده، یک مدل کارشناسی دقیق است و با توجه نقش شرکت‌های فولادی در بازار سرمایه، در صورتی که این مدل، بدون ارائه یک الگوی جایگزین بهتر، کنار گذاشته شود، سهامداران شرکت‌های فولادی تحت تأثیر قرار می‌گیرند و این بر بازار سرمایه، اثر سوء خواهد داشت.

با افزایش ضرایب قیمتی زنجیره فولاد، تورم بیشتر خواهد شد

فاطمیان با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور گفت: در شرایطی که ارزش ریال افت کرده و با تورم روبرو هستیم و علاوه بر این، شاهد ابطال معاملات فولاد و التهاب در بازار فولاد نیز هستیم، تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد می‌تواند به جهش قیمت محصولات فولادی و تورم بیشتر منجر شود.

جهت خرید ،سفارش و صادرات انواع محصولات اعم از نبشی،ناودانی های سبک و سنگین(صنعتی) ،تیرآهن، ورق،میلگرد و … به صفحه محصولات مراجعه فرمایید و برای ثبت سفارش های خود اینجا کلیک کنید.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

سنگ آهن گران شد

رشد تقاضا سنگ‌‌‌آهن را گران کرد افزایش تقاضا برای سنگ‌‌‌آهن از سوی فولادسازان چینی و رشد بهای کنسانتره داخلی، عامل اصلی رشد نرخ سنگ‌‌‌آهن وارداتی به چین بود.به گفته منابع پلتس، کاهش تولید کنسانتره داخلی به دلیل افزایش نظارت‌‌‌های ایمنی بر معادن این کشور و رشد اندک حاشیه سود فولادسازان چینی زمینه افزایش بهای کنسانتره […]

0

بازگشت آرامش به بازار آهن

 بازار آهن تا حدود یک هفته بعد از راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به دلیل التهاب کاذبی که در بازار ارز ایجاد شده بود دچار رشد قیمت شد و بعضا نرخ‌ها از سوی دلالان و واسطه‌های بازار آهن به صورت لحظه‌ای تعیین می‌شد. اما با فروکش کردن قیمت در بازار ارز، آهن و […]

0

کاهش واردات محصولات فولادی در ایالات متحده

 به نقل از GMK، داده های منتشر شده توسط موسسه آهن و فولاد آمریکا (AISI) در روز دوشنبه (۲۷ فوریه) نشان داد شرکت های فولادی مستقر در ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۳، واردات محصولات فولادی را به ۲.۶۱ میلیون تن رساندند. این در حالی است که میزان محصولات فولادی وارد شده به ایالات متحده در […]

0

8 میلیارد دلار در آمد ارزی فولادی ها

ارزش محصولات تولیدی صنعت فولاد در کشور سالانه حدود ۱۸ میلیارد دلار است که حدود ۸ میلیارد دلار آن راهی بازارهای صادراتی شده و حدود ۱۰ میلیارد دلار آن در بازار داخلی عرضه می‌شود. درآمد ارزی ۸ میلیارد دلاری فولادی ها به گزارش آذر آذین، به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، رسول […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود