وبلاگ

دسترسی سریع

سیاست‌های نادرست در بازار فولاد

به گزارش ” توسعه فولاد اذرآذین “ به نقل از قطره ، بازار فولاد  و محصولات فولادی در ماه‌های اخیر با التهاب قابل‌توجهی روبه‌رو بوده و قیمت آهن‌آلات رشد عجیب و دور از انتظاری را تجربه کرده است.

 این رشد در حالی است که مصرف فولاد در این بازه زمانی با رکود مواجه بوده است، یعنی تقاضایی برای مصرف واقعی این فلز  وجود ندارد.

گفتنی است آمار تولید و مصرف فولاد در کشور مشخص است. تمامی فعالان این حوزه نیز اذعان دارند با توجه به این آمار، محدودیتی در تولید فولاد و محصولات وابسته به آن وجود ندارد و با هیچ کمبوی در این زمینه روبه‌رو نیستیم. در چنین شرایطی رشد قابل‌توجه نرخ ارز را باید یکی از دلایل افزایش نرخ فروش آهن‌آلات در بازار دانست، یعنی قیمت بسیاری از محصولات فولادی از نرخ دلار پیروی می‌کند و از این‌رو با رشد نرخ ارز، نرخ فروش آهن‌آلات نیز افزایش یافته است.

اختلاف میان نظام توزیع و تولید را باید علت دیگر این گرانی دانست، چراکه نظام توزیع تولید فولاد در کشور ما از یک روند یکسان پیروی نمی‌کند. درواقع در بازار کنونی هر فعالی به‌دنبال منفعت شخصی بوده و نظام توزیع عملا از میان رفته است.

متاسفانه در شرایط کنونی نظرات اتحادیه‌ها اصلا مورد توجه سیاست‌گذاران قرار ندارد. تولیدکنندگان قیمت را تعیین و رانتخواران نیز از این وضعیت بی‌سر و سامان استقبال می‌کنند. این درحالی است که اگر از حضور اتحادیه‌ها و فعالان صنفی استفاده شود، می‌توان از حضور آنها برای رفع مشکل رشد بی‌سروسامان قیمت محصولات فولادی، بهره گرفت.

با این وجود، درحال‌حاضر سیاست‌های مرتبط با زنجیره فولاد بدون توجه به نظرات اتحادیه اتخاذ می‌شود. این دست سیاست‌ها نیز اغلب به ضرر مصرف‌کننده نهایی خواهد بود. به اعتقاد ما میلیاردها تومان پول در این حوزه جابه‌جا می‌شود، افراد مقصر در این زنجیره باید شناسایی و بازخواست شوند.

در موقعیت کنونی و پس از شیوع کرونا در جهان، نظام تولید در تمام دنیا با اختلالاتی روبه‌رو شده است. در چنین شرایطی از فولادسازان کشور انتظار می‌رود اولویت خود را بر تامین نیاز بازارداخلی متمرکز کرده و در ادامه به فکر صادرات باشند. اما متاسفانه در مواردی تامین نیاز داخل در اولویت فولادسازان قرار نمی‌گیرد و گاها برخی تولیدکنندگان صادرات را به فروش در بازار داخلی ترجیح می‌دهند.

به همین دلیل نیز شاهد آن هستیم که برخی واحدهای نورد فولاد در تامین شمش مورد نیاز خود برای تولید محصولات فولادی با چالش روبه‌رو هستند. در چنین موقعیتی، سیاست‌های اشتباه سیاست‌گذاران در وزارتخانه نیز مزید بر مشکلات شده است، چراکه با اقداماتی مانند ابطال معاملات، این بازار را بیش از پیش ملتهب کرده‌اند و نوردکاران در تامین مواد اولیه مورد نیاز خود برای تولید با کمبود مواد اولیه روبه‌رو شده‌اند که در روند صعودی قیمت‌ها موثر بود.

این‌گونه سیاست‌های اشتباه همچنان ادامه دارد. به‌عنوان نمونه، تعیین سقف فروش برای آهن‌آلات را باید یکی از همین استراتژی‌های اشتباهی دانست که در مواردی از سوی متولیان اجرایی می‌شود. این اقدامات نه‌تنها نتیجه مثبتی به‌دنبال ندارند و تاثیری در رفع تنش‌های موجود در بازار فولاد نخواهد داشت، بلکه می‌تواند زمینه مفسده را بیشتر فراهم کند؛ یعنی فرصتی را برای سودجویی در اختیار عده‌ای قرار می‌دهد؛ بنابراین چنانچه قرار بر تعیین سقف قیمتی قرار گیرد باید بدون تردید از فعالان این حوزه نظرخواهی و در نهایت تصمیمی اخذ شود که کمترین پیامدها را به‌دنبال داشته باشد. گفتنی است تبدیل آهن و فولاد به کالای سرمایه‌ای از دیگر دلایل اصلی رشد قیمت‌ها در این بازار است.

یعنی در شرایطی که اقتصاد کشور با بی‌ثباتی روبه‌رو شده است، مردم تمایل چندانی به پول نقد ندارند و ترجیح می‌دهند پول نقد سرمایه خود را به سرمایه‌گذاری اختصاص دهند.

در این موقعیت، تقاضا برای خرید آهن‌آلات نیز افزایش یافته و زمینه رشد قیمت‌ها را به‌‌طور کاذب فراهم می‌کند.

حمیدرضا رستگار -رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران

جهت خرید ،سفارش و صادرات انواع محصولات اعم از نبشی،ناودانی های سبک و سنگین(صنعتی) ،تیرآهن، ورق،میلگرد و … به صفحه محصولات مراجعه فرمایید و برای ثبت سفارش های خود اینجا کلیک کنید.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

معرفی نبشی دریایی+ ویژگی‌ها و مزایای آن

نبشی‌ ها از جمله سطح مقطع‌های بسیار کاربردی هستند که به واسطه ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی که دارند در بسیاری از صنایع از جمله ساختمان‌سازی، خودروسازی، کشتی‌سازی، لوازم کشاورزی و … به کار می‌روند. نبشی‌ها همانند تیر آهن، قوطی، ورق، میلگرد و … می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی همچون سایز، جنس آلیاژ، استاندارد […]

0

تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی چیست؟

نبشی‌ به عنوان یکی از کاربردی‌ترین سطح مقطع‌ها می‌تواند استفاده‌های متعددی در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی داشته باشد. این قطعات می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی دسته‌بندی شوند که مهم‌ترین آن‌ها شامل جنس، سایز، ضخامت، نحوه تولید، شکل ظاهری و … هستند. نبشی‌های گالوانیزه و نبشی‌های معمولی هر کدام به واسطه ویژگی‌ها و مشخصات […]

0

تفاوت ناودانی سبک و سنگین در چیست؟

ناودانی‌ها از جمله سطح مقطع‌های فولادی بسیار کاربردی هستند که می‌توانند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند و از ویژگی‌ها و مزیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. این مقاطع فولادی همچون سایر سطح مقطع‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی همچون سایز، ضخامت، نحوه تولید، طراحی و ساختار و … دسته‌بندی شوند. یکی از مهم‌ترین پارامترهای […]

0

مقایسه ناودانی سنگین با تیر آهن در ساخت اسکلت فلزی

امروزه در صنعت ساختمان‌سازی از سطح مقطع‌های فولادی متعددی استفاده می‌شود که هر کدام از ویژگی‌ها، مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. ناودانی و تیرآهن از جمله سطح مقطع‌های بسیار پرکاربرد هستند که در بخش‌های مختلف ساختمان به کار رفته و می‌توانند از تنوع بالایی برخوردار باشند. تیرآهن یا تیرهای فولادی به منظور تحمل نیروهای موجود […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود