وبلاگ

دسترسی سریع

به گزارش “توسعه فولاد آذرآذین” به نقل از ایراسین ، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامه‌ای به سرپرست وزات صمت درخواست کرده است که موضوع تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد از دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت خارج شود. انجمن فولاد هشدار داده است که در صورت تحقق درخواست‌های غیرکارشناسی در خصوص تغییر ضرایب قیمتی کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی، «فشار مضاعف وارده به مردم پیامدهای غیرقابل اجتناب و به دور از پیش‌بینی خواهد داشت».

به نقل از انجمن فولاد ایران، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه خود به مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صمت، نوشته است که ضرایب فعلی حاکم بر قیمت کنسانتره و گندله سنگ آهن و آهن اسفنجی، «حاصل یک مطالعه مفصل کارشناسی و حسابرسی یک ساله از شرکت‌های فولادی و معدنی» است و تغییر نسبت‌های فعلی به نفع هر یک از طرفین هیچ مبنای کارشناسی ندارد.

انجمن فولاد در نامه خود استدلال کرده است که تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد، مدل برنامه‌ریزی اقتصادی زنجیره را به هم خواهد ریخت و با توجه به سهم بالای شرکت‌های فولادی در بازار سرمایه، باعث التهاب در آن بازار خواهد شد.

در نامه انجمن فولاد به این موضوع اشاره شده است که ضرایب قیمتی فعلی کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی با نرخ‌های جهانی مطابقت دارد. همچنین انجمن فولاد عنوان کرده که هرگونه افزایش ضرایب قیمتی زنجیره فولاد باعث افزایش بهای تمام شده و طبعا افزایش قیمت فولاد می‌شود.

متن کامل نامه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به سرپرست وزارت صمت بدین شرح است:

جناب آقای دکتر مدرس خیابانی، سرپرست محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت

با سلام و احترام

به استحضار می‌رساند موضوع بررسی ضرایب قیمتی زنجیره فولاد مدتی است در وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور کار قرار گرفته که با توجه به رویکرد حاکم بر جلسات مربوط به آن، بیم افزایش ضرایب به ضرر صنعت فولاد کشور می‌رود. لذا در این راستا توجه حضرتعالی را به موارد زیر جلب می‌نمایم:

1- ضرایب فعلی حاکم بر قیمت کنسانتره و گندله سنگ آهن و آهن اسفنجی حاصل یک مطالعه مفصل کارشناسی و حسابرسی یک ساله از شرکت‌های فولادی و معدنی می‌باشد که در دوره وزارت جناب آقای مهندس نعمت‌زاده انجام پذیرفته و تمامی فاکتورها از جمله سود عادلانه به نسبت سرمایه‌گذاری، هزینه‌های تولید، روندهای جهانی و …. در آن دیده شده است. این نسبت‌ها از سال 93 تا 98  با ضریبی از قیمت شمش فولادی برقرار بوده و در سال 98 با ریش سفیدی جناب آقای دکتر سرقینی معاون وقت محترم معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به نفع شرکت‌های معدنی افزایش یافته است. لذا تغییر نسبت‌های فعلی به نفع هر یک از طرفین هیچ مبنای کارشناسی ندارد.

2- بر اساس توضیح فوق هرگونه افزایش قیمت‌های روز بازار شمش به قیمت‌های نهاده‌ها در زنجیره فولاد اعم از سنگ دانه‌بندی، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی تسری می‌یابد و این مکانیزم از سال 93 تاکنون توانسته است نسبت‌های عادلانه قیمتی را در زنجیره فولاد تنظیم نماید و هرگونه تغییر غیرکارشناسانه و غیر حرفه‌ای در ضرایب می‌تواند مدل برنامه‌ریزی اقتصادی زنجیره را درهم بریزد.

3- تغییر ضرایب قیمتی در زنجیره فولاد با توجه به سهم بالای شرکت‌های فولادی در بازار سرمایه، باعث التهاب در آن بازار خواهد شد و این موضوع قطعاً با استراتژی‌های دولت در حمایت از بازار سرمایه مغایرت دارد.

4- محاسبات کارشناسی حاکی از آن است که ضرایب فعلی حاکم بر محصولات زنجیره فولاد، با قیمت‌های جهانی سنگ آهن نیز تطابق دارد به گونه‌ای که نرخ صادراتی کنسانتره سنگ آهن ایران به صورت EXW با قیمت‌های فعلی معاملاتی در داخل کشور برابری می‌کند. لذا افزایش این ضرایب نه تنها مغایر با اصول بهره‌برداری از مزیت‌های نسبی کشور در تولید فولاد است بلکه موجب بالاتر رفتن قیمت‌های داخلی از نرخ‌های صادراتی سنگ آهن می‌گردد که در واقع اجحاف مشخص در حق فولادسازان و مصرف کنندگان نهایی است.

5- در حالی که قیمت محصولات فولادی در داخل کشور به دلیل ارتباط مستقیم آن با نرخ ارز افزایش قابل توجهی داشته و تولیدکنندگان فولاد در کنار دولت محترم در حال تلاش برای تنظیم بازار فولاد به نفع مصرف‌کنندگان نهایی یعنی عموم مردم هستند، هرگونه افزایش ضرایب قیمتی زنجیره فولاد باعث افزایش بهای تمام شده و طبعا قیمت فولاد می‌گردد که در شرایط فعلی اقتصادی و اجتماعی کشور قطعا مطلوب نمی‌باشد.

بر این اساس از حضرتعالی که با جامع نگری، همواره حامی منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان فولاد بوده‌اید،  مجدانه تقاضا دارد دستور فرمایید این موضوع از دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت خارج شود چرا که در صورت تحقق درخواست‌های غیرکارشناسی در این خصوص، فشار مضاعف وارده به مردم پیامدهای غیرقابل اجتناب و به دور از پیش‌بینی خواهد داشت.

 

جهت خرید ،سفارش و صادرات انواع محصولات اعم از نبشی،ناودانی های سبک و سنگین(صنعتی) ،تیرآهن، ورق،میلگرد و … به صفحه محصولات مراجعه فرمایید و برای ثبت سفارش های خود اینجا کلیک کنید.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

سنگ آهن گران شد

رشد تقاضا سنگ‌‌‌آهن را گران کرد افزایش تقاضا برای سنگ‌‌‌آهن از سوی فولادسازان چینی و رشد بهای کنسانتره داخلی، عامل اصلی رشد نرخ سنگ‌‌‌آهن وارداتی به چین بود.به گفته منابع پلتس، کاهش تولید کنسانتره داخلی به دلیل افزایش نظارت‌‌‌های ایمنی بر معادن این کشور و رشد اندک حاشیه سود فولادسازان چینی زمینه افزایش بهای کنسانتره […]

0

بازگشت آرامش به بازار آهن

 بازار آهن تا حدود یک هفته بعد از راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به دلیل التهاب کاذبی که در بازار ارز ایجاد شده بود دچار رشد قیمت شد و بعضا نرخ‌ها از سوی دلالان و واسطه‌های بازار آهن به صورت لحظه‌ای تعیین می‌شد. اما با فروکش کردن قیمت در بازار ارز، آهن و […]

0

کاهش واردات محصولات فولادی در ایالات متحده

 به نقل از GMK، داده های منتشر شده توسط موسسه آهن و فولاد آمریکا (AISI) در روز دوشنبه (۲۷ فوریه) نشان داد شرکت های فولادی مستقر در ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۳، واردات محصولات فولادی را به ۲.۶۱ میلیون تن رساندند. این در حالی است که میزان محصولات فولادی وارد شده به ایالات متحده در […]

0

8 میلیارد دلار در آمد ارزی فولادی ها

ارزش محصولات تولیدی صنعت فولاد در کشور سالانه حدود ۱۸ میلیارد دلار است که حدود ۸ میلیارد دلار آن راهی بازارهای صادراتی شده و حدود ۱۰ میلیارد دلار آن در بازار داخلی عرضه می‌شود. درآمد ارزی ۸ میلیارد دلاری فولادی ها به گزارش آذر آذین، به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، رسول […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود