به گزارش “توسعه فولاد آذرآذین” به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین همهگیری کروناویروس در عرضه فولاد چین تاثیر چندانی نداشته است، اما تحلیل و پژوهش Fastmarkets MB حاکی از افت شدید تقاضا در آغاز سال است.
به نقل از Fastmarkets MB، رشد مصرف ظاهری فولاد در چین در دو ماه نخست سال ادامه داشت، اما در ماه مارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود یک درصد کاهش داشت. مصرف ظاهری فولاد در فصل اول سال با رشد 3.5 درصدی به 214 میلیون تن رسید.
تولید فولاد خام در ماه مارس با افت تولید کورههای قوس الکتریکی، شاهد افت 1.7 درصدی بود؛ نرخ بهرهبرداری این واحدها در فوریه و اوایل مارس به میانگین 20 درصد افت کرد، اما نرخ بهرهبرداری واحدهای ادغامشده از نزدیک 90 درصد به حدود 80 درصد افت کرد.
در حالی که تولید فولاد چین با کاهش اندک شتاب ادامه داشت، اما توقف فعالیت اقتصادی این کشور و مشکلات لجستیکی ناشی از تعطیلی مناطق داخلی، باعث شد تا محصولات فولادی در واحدهای تولیدی و انبارها انباشته شود. طبق دادههای یک شرکت اطلاعاتی چینی به نام Steelhome کل موجودی محصولات تخت فولادی در ماه مارس حدود 47 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود و موجودی میلگرد و مفتول نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 90.2 درصد افزایش داشت.
با در نظر گرفتن افزایش موجودی محصولات فولادی، افت تقاضا (یا مصرف واقعی) در فصل اول حدود 6.4 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته تخمین زده میشود؛ از پایان سال 2016، چنین کاهش تقاضایی بیسابقه بوده است. بر خلاف مصرف ظاهری که در دو ماه نخست سال مقاومت داشت، تقاضا در همه ماههای این فصل کاهش داشت.
با جدا شدن مسیر روند مصرف واقعی و ظاهری در فصل اول، تخمین مازاد محصولات فولادی در سه ماهه نخست سال به بیش از 30 میلیون تن رسید. معمولا در آغاز سال، موجودی چین افزایش مییابد تا برای فصل دوم آماده شود که در بیشتر مواقع بیشترین تقاضای فصل سال را تجربه میکند. در سه سال اخیر، میانگین مازاد عرضه حدود 10.6 میلیون تن بوده است و تخلیه موجودی در فصل دوم باعث کسری عرضه و در نتیجه افزایش قیمت در ماههای آوریل و مِی میشد.
با توجه به موجودی زیاد بازار، قیمت فولاد به ناچار به محض بازگشت فعالیت بازار پس از تعطیلات طولانی سال نو، افت داشت. قیمت میلگرد در چین شرقی بر اساس میانگین ماهانه حدود 6.6 درصد کاهش داشت و قیمت ورق گرم نیز شاهد افت 15.5 درصدی بود.
انتظار میرود که فعالیت اقتصادی و تقاضای فولاد در نیمه دوم سال به آهستگی بهبود یابد و با پیشبینی رشد فصل به فصل بخشهای ساختمان و ساختوتولید، موجودی فولاد کاهش خواهد داشت تا از قیمت حمایت کند. اما شوک اولیه همچنان باعث کاهش بازار خواهد شد. طبق پیشبینی Oxford Economics، تولید صنعتی چین در سال 2020 حدود 2.6 درصد کاهش خواهد داشت.
در نتیجه، انتظار میرود که مصرف ظاهری فولاد چین در سال جاری برای اولین بار از سال 2015 افت داشته باشد و با کاهش 3.4 درصدی از 900 میلیون تن در سال 2019 به حدود 870 میلیون تن برسد. با این وجود، عملکرد بازار فولاد چین در مقایسه با صنعت جهانی فولاد بهتر خواهد بود؛ در مقیاس جهانی، انتظار میرود که مصرف ظاهری فولاد حدود 6.6 درصد افت داشته باشد. اما انتظار میرود که رشد مصرف در سال 2021 آغاز شود و در چین حدود 4.9 درصد و در سطح جهانی حدود 7 درصد افزایش داشته باشد.
جهت خرید و صادرات انواع محصولات اعم از نبشی و ناوانی های سبک و صنعتی ،تیر آهن و میلگرد و … به صفحه محصولات مراجعه فرمایید و برای ثبت سفارش های خود اینجا کلیک کنید.