وبلاگ

همه چیز در مورد انواع ناودانی صنعتی

دسترسی سریع

همه چیز در مورد انواع ناودانی صنعتی

ناودانی‌ها از جمله سطح مقطع‌هایی هستند که می‌توانند کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشند و در پروژه‌های مختلفی به کار بروند. این سطح مقطع‌ها همانند سایر مقاطع می‌توانند بر اساس فاکتورهای متعددی همچون سایز و ابعاد، ضخامت، جنس آلیاژ، وزن، استاندارد تولید، شکل ظاهری، نحوه تولید و … دسته‌بندی می‌شوند و از تنوع بسیار زیادی برخوردارند. از نظر کاربرد، ناودانی‌ها به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم می‌شوند و هر کدام می‌توانند ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای متعددی داشته باشند. در ادامه مطلب به بررسی انواع ناودانی صنعتی و کاربردهای آن‌ها پرداخته می‌شود.

 

ناودانی صنعتی چیست؟

ناودانی (Channel beam) در حقیقت نوعی سطح مقطع فولادی به شکل حرف انگلیسی U است که از یک سطح افقی به نام جان و دو سطح عمودی به نام بال تشکیل شده است. ناودانی صنعتی نیز از جمله پروفیل‌های بازی است که از ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی برخوردار بوده و در پروژه‌های صنعتی مانند ساخت پل‌ها، ساخت سازه‌های ارتباطی و … به کار می‌رود. این ناودانی‌ها نیز همانند انواع ناودانی‌ های دیگر می‌توانند تحت استانداردهای متعددی همچون استاندارد فرانسه NF A 45-255، استاندارد ناودانی مقاوم به خوردگی DIN EN ISO 12944-3 و استاندارد UNP و UPE ناودانی اروپایی DIN-1026 تولید شوند.

 

ناودانی صنعتی چیست؟

 

انواع ناودانی صنعتی

همان‌طور که گفته شد ناودانی‌های صنعتی می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند و بر اساس فاکتورهای متعددی دسته‌بندی شوند. از جمله رایج‌ترین دسته‌بندی‌های این سطح مقطع‌ها شامل موارد زیر هستند:

 

انواع ناودانی صنعتی بر اساس شکل ظاهری

شکل ظاهری از جمله اصلی‌ترین پارامترهای دسته‌بندی ناودانی‌های صنعتی است و از این نظر به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:
ناودانی‌های ساده که همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است دارای طراحی و شکلی ساده بوده و معمولاً در صنایع ساختمان‌سازی و صنایع دیگر به کار می‌روند. این ناودانی‌ها معمولاً در اندازه‌های 8 تا 16 و ارتفاع 30 تا 400 میلی‌متر تولید می‌شوند. این ناودانی‌ها همچنین برای ساخت انواع دستگاه‌های صنعتی، اتاق کامیون‌ها، چهارچوب‌ها و … به کار می‌روند.

ناودانی‌های مشبک که معمولاً از جنس فولاد گالوانیزه تولید شده و دارای سوراخ‌های متعددی در سطح خود می‌باشند. وجود سوراخ‌های متعدد در این ناودانی به منظور نصب و بستن پیچ و مهره‌های مختلف است که گاهی می‌توان از آن به عنوان قفسه نیز استفاده کرد.

 

انواع ناودانی صنعتی بر اساس جنس

ناودانی صنعتی علاوه بر شکل ظاهری می‌تواند بر اساس جنس نیز تنوع بالایی داشته و هر کدام از آن‌ها از ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای متعددی برخوردار باشد. از جمله رایج‌ترین ناودانی‌های صنعتی بر اساس جنس مواد سازنده می‌توان به مواردی همچون ناودانی آهنی، ناودانی‌های استیل، ناودانی گالوانیزه و ناودانی آلومینیوم اشاره کرد.

 

انواع ناودانی صنعتی بر اساس وزن

یکی دیگر از اصلی‌ترین فاکتورهای دسته‌بندی ناودانی‌ها، وزن آن‌ها است. به صورت کلی ناودانی‌ها بر اساس وزن به دو دسته ناودانی سبک و سنگین تقسیم می‌شوند و هر کدام می‌توانند استفاده‌های متعددی داشته باشند. زمانی که وزن ناودانی‌های از وزن تعریف شده برای آن‌ها در جدول اشتال کمتر باشد به آن ناودانی سبک گفته می‌شود و اگر وزن آن از وزن تعریف شده اشتال بیشتر باشد به آن ناودانی سنگین گفته می‌شود. هرچند که ناودانی‌های سبک و سنگین می‌توانند کاربردهای صنعتی متعددی داشته باشد اما معمولاً بیشتر از ناودانی‌های سنگین در صنایع استفاده می‌شود.

 

انواع ناودانی صنعتی بر اساس سایز

 

انواع ناودانی صنعتی بر اساس سایز

یکی از اصلی‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های تقسیم‌بندی ناودانی‌ها، تقسیم‌بندی بر اساس سایز و اندازه است و این فاکتور می‌تواند تعیین کننده اصلی کاربردهای آن باشد. همان‌طور که گفته شد ناودانی‌ها از مواد مختلف تشکیل می‌شوند اما رایج‌ترین آن‌ها ناودانی‌های فولادی می‌باشند که در سایزهای مختلفی وجود دارند. این سطح مقطع‌ها در ابعاد مختلفی همچون ناودانی 6 متری و 12 متری تولید می‌شوند و بر اساس جدول اشتال و استانداردهای بین‌المللی می‌توانند در سایزهای مختلفی همچون سایز 6، 8، 10، 12، 14 و … وجود داشته باشند.

 

مطلب مرتبط: سایز انواع ناودانی

 

استانداردهای به کار رفته در تولید ناودانی صنعتی

همان‌طور که گفته شد استانداردهای ناودانی می‌تواند پارامترهای مختلفی همچون شکل و زاویه بال‌ها نسبت به جان، وزن، ضخامت و ابعاد آن‌ها را تعیین کند. به صورت کلی برای تولید ناودانی‌های صنعتی از سه دسته استاندارد مختلف استفاده می‌شود که به شرح زیر می‌باشند:

  • استاندارد اروپا: DIN-1026 یا UPN و UNP
  • استاندارد فرانسه: NFA 45-255
  • استاندارد مقاومت در مقابل خوردگی: DIN EN ISO 12944-3

به صورت کلی استانداردهای رایج برای تولید ناودانی‌ها، استانداردهای UPN و UPE هستند که در اصل تعیین کننده زاویه بال‌ها نسبت به جان خواهند بود.

 

مزیت‌ها و کاربردهای ناودانی صنعتی

انواع ناودانی صنعتی همانند سایر سطح مقطع‌های فولادی می‌توانند مزیت‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای متعددی داشته باشند. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های این سطح مقطع‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • طول عمر و ماندگاری طولانی مدت
  • مقرون به صرفه بودن و قیمت مناسب
  • مقاومت در برابر تنش های فولادی
  • مقاومت در برابر ضربات و آسیب‌های مختلف
  • نصب آسان و اجرای سریع و راحت در پروژه‌های مختلف
  • وزن پایین در مقایسه با بسیاری از محصولات فلزی
  • تنوع زیاد در سایز، ابعاد، وزن و …

 

ناودانی‌های صنعتی به واسطه مزیت‌های متعددی که دارند می‌توانند کاربردهای بسیار زیادی در پروژه‌های مختلف داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده به عنوان مهاربند برای ترمیم دیوارهای فرو ریخته
  • کاربرد در ساخت خرپاها، بادبندها و ستون‌های موجود در ساختمان‌های بلند
  • استفاده از ساخت اسکلت‌های فلزی در ماشین‌آلات سنگین و کامیون‌ها
  • ساخت چهارچوب‌های فلزی برای تجهیزات صنعتی
  • ساخت پایه برای تجهیزات ترافیکی مانند گارد ریل انواع ناودانی صنعتی
  • ساخت پوشش لوله در سیستم‌های پایپ لاین و پایپینگ
  • مناسب برای ساخت چهارچوب درب و پنجره آهنی ساده
  • استفاده از اجرای پل‌ها و سازه‌های عظیم فولادی و…

 

قیمت انواع ناودانی صنعتی

 

قیمت انواع ناودانی صنعتی

کاربردهای متعدد ناودانی‌های صنعتی باعث شده است که شرکت‌های متعددی در حوزه تولید این محصولات فعالیت داشته باشند و از تنوع بسیار زیادی برخوردارند. فاکتورها و پارامترهای متعددی در تعیین قیمت این سطح مقطع‌ها مؤثر هستند که مهم‌ترین آن‌ها شامل مواردی همچون نوع ناودانی و جنس آن، فروشگاه عرضه‌کننده، کیفیت پخت، وزن و ضخامت ناودانی‌ها، مشخصات شیمیایی و مکانیکی ناودانی، استانداردهای محصول، شرایط بازار جهانی فولاد، شرایط صنعت ساخت‌وساز و مسکن، قیمت ارز، نحوه فرآیند تولید، شرکت برند تولیدکننده، شرکت و کارخانه تولیدکننده، کاربردهای ناودانی، میزان عرضه تقاضا، قیمت مواد اولیه، حجم و تعداد خریداری‌شده و … می‌باشند.

 

جمع‌بندی

ناودانی‌های صنعتی از جمله سطح مقطع‌هایی هستند که در پروژه‌های مختلف صنعتی مانند ساختمان‌سازی، پل‌سازی، تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین و … به کار می‌روند. این ناودانی‌ها می‌توانند تنوع بالایی از نظر شکل ظاهری، سایز، جنس، وزن و ضخامت، استانداردها و … داشته باشند.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

همه چیز در مورد انواع ناودانی صنعتی

ناودانی‌ها از جمله سطح مقطع‌هایی هستند که می‌توانند کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشند و در پروژه‌های مختلفی به کار بروند. این سطح مقطع‌ها همانند سایر مقاطع می‌توانند بر اساس فاکتورهای متعددی همچون سایز و ابعاد، ضخامت، جنس آلیاژ، وزن، استاندارد تولید، شکل ظاهری، نحوه تولید و … دسته‌بندی می‌شوند و از تنوع […]

0

معرفی انواع ناودانی پشت بام

ناودانی پشت بام از جمله تجهیزات بسیار کاربردی است که به منظور زهکشی ساختمان‌ها استفاده شده و می‌تواند آب باران، برف و … را از سطح پشت بام به سیستم فاضلاب انتقال داده و از آسیب‌دیدگی مواد مصالح ساختمانی جلوگیری نماید. ناودانی پشت بام می‌تواند تنوع بالایی از نظر جنس، سایز، ضخامت و … داشته […]

0

سایز انواع ناودانی + کاربرد هر یک از آن

ناودانی‌ها از جمله سطح مقطع‌های فولادی Uشکلی هستند که در دسته پروفیل‌های باز قرار گرفته و می‌توانند استفاده‌ها و کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشند. این مقاطع همچون سایر سطح مقطع‌های فولادی بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی دسته‌بندی شده و هر کدام می‌توانند ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و استفاده‌های متعددی داشته باشند. یکی از […]

0

معرفی سایز انواع نبشی

نبشی‌ها از جمله سطح مقطع‌هایی هستند که امروزه در مهندسی سازه، صنعت ساختمان سازی، صنعت فولاد و بسیاری از صنایع دیگر کاربردهای متعددی داشته و از تنوع بالایی از نظر جنس، سایز، وزن، استاندارد تولید و … برخوردارند. سایزبندی نبشی‌ها از جمله مهم‌ترین فاکتورهای دسته‌بندی آن‌ها به شمار می‌رود و می‌توانند متناسب با نیاز هر […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود