شمش آهن

بال پهن

HEA Beams

نبشی

Angles

تیرآهن

IPE Beams

میلگرد​

Rebar

ناودانی

U Channels

شمش آهن

Steel Billet

آهن اسفنجی

Sponge Iron

شمش آهن چیست ؟

آهن از جمله عناصر شیمیایی واسطه است و از دیدگاه جرم، بزرگ‌ترین عنصر سازنده کره زمین به شمار می‌رود. از زمانی که انسان توان استخراج و فرآوری آهن را پیدا کرد، استفاده‌های متعددی از آن در صنایع مختلف داشته و امروزه آهن در سطح مقاطع مختلفی همچون میلگرد، تیرآهن، قوطی، ورقه، نبشی و … تولید و مصرف می‌شود. شمش آهن از جمله مقاطعی است که به عنوان ماده اولیه ساخت سایر مقاطع فولادی مانند میلگرد، نبشی و … استفاده می‌شود. در ادامه مطلب به بررسی شمش آهن، کاربردها، قیمت و نحوه خرید آن پرداخته می‌شود.

به صورت کلی شمش به قطعه‌ای خالص و پردازش نشده گفته می‌شود که خلوص بالایی داشته و به عنوان ماده اولیه در کارخانه‌های تولید قطعات مختلف استفاده می‌شود. شمش آهن نیز در اصل از ذوب سنگ آهن و یا ذوب قراضه‌های محصولات آهنی تولید می‌شود و می‌تواند از کیفیت‌های مختلفی برخوردار باشد. شمش آهن انواع مختلفی داشته و می‌تواند به سه روش مختلف تولید شود.

روش کوره قوس الکتریکی (EAF) که برای ذوب قراضه‌های آهنی بوده و از افزودنی‌هایی همچون آهک، کک، بیتونیت و … در تولید شمش استفاده می‌شود.

روش کوره بلند که یک روش سنتی بوده بیشتر از 90 درصد سنگ آهن جهان در این کوره‌ها مصرف می‌شوند. در این روش نیز از افزودنی‌هایی همچون آهک و کک نیز استفاده می‌شود

روش کوره القایی که برای تولید شمش با کربن زیاد به کار می‌رود اما میزان عناصر مضر (فسفر و گوگرد و …) بیشتر از روش‌های قبل به خصوص روش کوره قوس الکتریکی است.

انواع شمش آهن

شمش آهن از ذوب شدن سنگ آهن به دست می‌آید و به طور کلی شمش، به قطعه‌ هایی گفته می‌شود که از مواد خالص در اشکال مختلف تولید می‌شود. به خوبی می‌دانید که شمش‌ ها جز فلزات با اهمیت و گران‌ بها به شمار می‌آیند و در ادامه می‌خواهیم انواع شمش آهن و فولاد را نام ببریم.

  • شمش آهن بیلت

اولین نوع از شمش آهن‌ها بیلت می‌باشد که اغلب برای ساخت میلگرد و مفتول از آن استفاده می‌شود. علامت اختصاری آن ccm است؛ اگر بخواهیم از نظر ظاهری طوری بیان کنیم که با آن آشنا شوید، شکل ظاهری شمش بیلت دایره‌ای شکل است و اکثرا با سطح مقطع ۲۳۰ سانتی متر تولید می‌شود. البته ناگفته نماند که شمش‌های بیلت در اندازه ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۲۵، ۱۳۰، ۱۵۰ و ۱۶۰ ساخته می‌شود.

  • شمش آهن بلوم

نوع دیگر شمش آهن بلوم است که از نظر ظاهری کمی شبیه بیلت می‌باشد، اما مقطع و عرض آن از شمش آهن نوع اول بزرگ تر می‌باشد. شمش آهن بلوم در ساخت پروفیل، تیرآهن و ریل مورد استفاده قرار می‌گیرد. بلوم در اندازه‌های ۱۸۰ * ۱۸۰ و ۲۰۰ * ۲۰۰ و ۲۵۰ * ۲۵۰ تولید می‌شود.

  • شمش آهن اسلب

نوع سوم و آخر شمش آهن اسلب می‌باشد که نام دیگر آن تختال است. شمش تختال خامتی ۲۳ سانتی‌متری و عرض ۱.۲۵ متری دارد.

با انواع مختلف شمش آهن آشنا شدید و دانستید که هر کدام در چه سایز و اندازه‌ای تولید می‌شود. اکنون سوالی که پرسیده شده است و ما قصد پاسخ دهی داریم، این است که آیا شمش آهن نیز مانند ناودانی صنعتی و بال پهن و تیرآهن برای تولید دارای استاندارد خاص است؟

در پاسخ باید بگوییم که بله! شمش‌های آهن با رعایت سه استاندارد به نام‌های 5sp و 4sp و 3sp تولید و ساخته می‌شوند.

اگر بخواهیم این تایتل را خلاصه بندی کنیم؛ باید بگوییم که شمش آهن، ماده‌ای است که برای ساخت میلگرد، تیرآهن و ورق‌های فولادی از آن استفاده می‌شود.

قیمت شمش آهن

 نام کالاسایزاستانداردقیمت
 Length (m)Cross Section ( mm2 )Gost 16523EN 10025-2ASTM A31 
Square Billet6 – 12100, 125, 150, 200, 250St3sp, St4sp, St5spS235JR, S275JR, S355J2AH 36تماس بگیرید
Rectangular Billet (Slab)3.7 – 12170*1030, 250*1030St3spS275JR, S355JR, S355J2A 36تماس بگیرید

کاربرد شمش آهن

زمانی که با فلزاتی همچون ناودانی صنعتی و تیرآهن و بال پهن آشنا می‌شوید، دلتان می‌خواهد که علاوه بر دانستن مفاهیم و تعاریف با کاربرد آن ها نیز آشنا شوید. در این مقاله نیز قصد داریم شما را با کاربرد شمش های آهن آشنا کنیم تا بدانید که در چه صنعت‌هایی از این شمش ها استفاده می‌شود و به طور کلی از چه کاربرد و مزایایی برخوردار می‌باشند.

در بیان کاربرد شمش آهن باید بگوییم که این شمش در ساخت موارد زیر استفاده می‌شود:

  • میلگرد
  • تیرآهن
  • ورق فلزی

البته فراموش نکنید که خود شمش آهن و فولادی را به صورت مستقیم در تولید محصولات استفاده نمی‌کنند بلکه فرآورده‌های میانی شمش که در قسمت قبلی معرفی کردیم تبدیل به میلگرد و تیرآهن می‌شود. مانند بیلت یا همان شمشاد یا بلوم که نام دیگرش شمش فابریک است و اسلب یا همان تختال که می‌شناسیم را در تولید میلگرد و مفتول و نبشی و ناودانی صنعتی و سپری و لوله‌های بدون درز و مانسیمان استفاده می‌شود.

پس برای آن که متوجه شوید شمش فولاد چه کاربردی دارد همانگونه که پیش‌تر نیز گفتیم از شمش‌های آهن در ساخت میلگرد و مفتول و ناودانی صنعتی و تیرآهن استفاده می‌شود.

شمش بیلت به دلیل آنکه چگالی بالایی دارد اغلب در تولیدات و مصارف صنعتی ورد استفاده قرار می‌گیرد و شمش تختال در ساخت ورق‌های فلزی، نوارهای فلزی، کلاف و کویل‌ها کاربرد دارد.

خرید شمش آهن

امروزه تمامی کارخانه ها، شرکت‌ها و فروشگاه‌های معتبر دارای سایت رسمی و انحصاری بوده و امکان خرید آنلاین و تعامل بیشتر با مشتریان را فراهم کرده‌اند. افراد می‌توانند با مراجعه به سایت تولیدکننده‌ها یا عرضه‌کننده‌ها در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کرد و زمان و انرژی کمتری صرف کنند. همچنین در روش خرید آنلاین افراد می‌توانند اطلاعات جامع و کاملی از محصولات شرکت‌های مختلف کسب کرده و با مقایسه کامل آن‌ها بهترین خرید را انجام بدهند. در این روش افراد می‌توانند در مورد مشخصات محصولات، قیمت، نحوه پرداخت، نحوه ارسال، نحوه تحویل و سایر جزئیات با کارشناسان فروش مشاوره داشته باشند و تمامی جزئیات خرید خود را مشخص کنند.

کارخانه تولید شمش آهن

کاربردهای متعدد شمش آهن در صنایع مختلف باعث می‌شود که شرکت‌ها و کارخانه‌های متعددی در سراسر جهان در زمینه تولید این مقاطع فعالیت داشته باشند. در کشور ایران نیز کارخانه‌های متعددی وجود دارند که در زمینه تولید بال پهن، نبشی، میلگرد، شمش آهن و … فعالیت دارند. از جمله معتبرترین کارخانه‌های تولید شمش آهن در ایران می‌توان به مواردی همچون شرکت فولاد کاوه جنوب، شرکت نورد فولاد یزد، شرکت فولاد جم قم، شرکت فولاد ارفع، شرکت فولاد خزر، شرکت فولاد پاسارگاد، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت ویان همدان، شرکت فولاد سیرجان و … اشاره کرد.

با ما در ارتباط باشید!