وبلاگ

کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی

دسترسی سریع

کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی

امروزه به واسطه پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف، از مواد و متریال های جدید و پیشرفته‌ای در صنایع مختلف استفاده می‌شود و مهندسین در تلاش هستند که با بهره‌گیری از اطلاعات و تجهیزات مدرن سازه‌های قوی، مستحکم و زیبایی به مشتریان ارائه کنند. نبشی‌ها از جمله کاربردی‌ترین محصولاتی هستند که علاوه بر صنعت ساختمان‌سازی در طراحی و دکوراسیون داخلی نیز استفاده‌های متعددی دارند. نبشی‌ها تنوع بالایی از نظر جنس، کاربرد، سایز، ضخامت و … داشته و می‌توانند ویژگی‌ها و مزیت‌های متعددی داشته باشند. در ادامه مطلب به بررسی کامل کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی پرداخته می‌شود.

 

نبشی چیست؟

 

نبشی چیست؟

نبشی (Angle bar) در حقیقت به قطعه‌ای گفته می‌شود که دارای دو ضلع عمود بر هم بوده و نام آن از واژه نبش (کنج، گوشه) گرفته شده است. در صورتی هر دو ضلع نبشی با هم برابر باشند با نام نبشی بال مساوی (V) شناخته می‌شوند و اگر یکی از بال‌ها بزرگ‌تر باشد نبشی بال نامساوی (L) نامیده می‌شود. نبشی‌ها از نظر جنس می‌توانند شامل انواع نبشی‌های فلزی، نبشی پلاستیکی، نبشی PVC و … باشند. این قطعات همچنین از نظر سایز، ضخامت، متراژ، استانداردهای تولید، وزن، کاربرد، طراحی ظاهری و … در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند.

 

انواع نبشی‌های دکوراتیو

به صورت کلی نبشی‌هایی که در دکوراسیون داخلی به کار می‌روند و به عنوان نبشی‌های دکوراتیو شناخته می‌شوند به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که هر کدام می‌توانند ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی داشته باشند.

 

مطلب مرتبط: نبشی کشی ساختمان چه نکاتی دارد؟

 

نبشی ام دی اف (MDF)

نبشی‌های ام دی اف در اصل از دو لایه MDF با ضخامت 3 میلی متر ساخته شده و سطح آن‌ها با استفاده از یک روکش خاص پوشانده می‌شود. این نبشی‌ها می‌توانند در زوایای مختلفی (کمتر یا بیشتر از 90 درجه) وجود داشته باشند و مهم‌ترین ویژگی‌های آن‌ها نصب آسان است. این نوع از نبشی‌ها می‌توانند برای پوشش پخ دیوار انتخاب بسیار خوبی باشند چرا که هم انعطاف‌پذیری خوبی داشته و هم به راحتی حلقه می‌شوند و فضای کمی اشغال می‌کنند. از مهم‌ترین ایرادات نبشی‌های ام دی اف مقاومت پایین آن‌ها در برابر حرکات کششی، حرارت، خط و خش و … است و ابعاد آن‌ها 6 سانت عرض و 3 متر طول خواهد بود.

 

نبشی پی‌وی‌سی (PVC)

 

نبشی پی‌وی‌سی (PVC)

نبشی‌های PVC نیز نوعی از نبشی‌های دکوراتیو هستند که در مقایسه با نبشی‌های ام دی اف وزن و ضخامت بیشتری داشته و در برابر ضربه، خط و خش، کشش، حرارت و … مقاومت بیشتری دارند. نبشی‌های پی‌وی‌سی انعطاف‌پذیری بالایی ندارند به همین دلیل در برابر ضربه مقاومت کمی دارند. این نبشی‌ها در عرض 3 و 5 سانتی‌متر و طول 3 متر تولید می‌شود.

 

نبشی‌های پلی استایرن (Polystyrene)

نبشی‌های پلی استایرن نیز شباهت زیادی به نبشی‌های پی‌وی‌سی دارند اما ضخامت بالاتری خواهند داشت و دارای روکش مقاوم‌تری خواهند بود. این نبشی‌ها نیز قابلیت ضد خش داشته و می‌توان آن‌ها را مواد شیمیایی نیز شس

 

تشو داد. این نبشی‌ها استحکام و وزن بالایی داشته و در عرض‌های 5 و 3 سانتی‌متر و طول‌های 2.8 و 3 متر تولید می‌شوند.

 

کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی

 

کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی

 

همان‌طور که گفته شد نبشی‌های دکوراتیو همانند تیرآهن انواع مختلفی دارند و هر کدام ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی دارند. از مهم‌ترین کاربردهای نبشی در دکوراسیون داخلی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

استفاده از نبشی در دیوارها

یکی از مهم‌ترین کاربردهای نبشی در دکوارسیون داخلی، استفاده از آن‌ها در تزئین و طراحی دیوارها است. این قطعات می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • پوشاندن گوشه‌های دیوار که در معرض لب پرشدن و سائیدگی قرار دارند
  • ایجاد خطوط تزیینی و تفکیک بخش‌های مختلف دیوار یا افزودن خطوط برجسته
  • هماهنگی با اجزای دیگری همچون قرنیزها یا گچ‌بری‌ها
  • محافظت از دیوار در فضاهای پرتردد و کمک به افزایش طول عمر آن‌ها
  • افزایش زیبایی و جذابیت لبه‌های دیوار

 

استفاده از نبشی در کف‌پوش‌ها

دیگر کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی استفاده از آن در کف‌پوش‌ها است. به صورت کلی لبه‌های کف‌پوش یا پله‌ها همواره در معرض سائیدگی و آسیب می‌باشد و استفاده از نبشی می‌تواند میزان این آسیب‌ها را کاهش بدهد. نبشی‌ها همچنین می‌توانند در فضای آشپزخانه، سرویس بهداشتی، راهروها و … که تحت ترافیک بالایی هستند بسیار کاربردی باشند و از آسیب دیدن کف‌پوش‌ها جلوگیری کنند.

 

استفاده از نبشی در کف‌پوش‌ها

 

استفاده از نبشی در مبلمان و تزئینات

با کمی دقت و توجه می‌توان متوجه شد که در اکثر ارکان دکوری و تزئینی داخلی منازل از انواع مختلفی از نبشی‌ها استفاده شده است. در حقیقت هر کدام از انواع نبشی‌های دکوراتیو برای تقویت و زیباسازی گوشه‌های کمد، میز یا حتی شلف‌های دیواری و … به کار می‌روند. در اصل نبشی در دکوراسیون داخلی فقط یک ابزار محافظتی نیست و می‌تواند به عنوان یک عنصر دکوری و تزئینی نیز استفاده شود. می‌توان گفت استفاده از نبشی‌های دکوراتیو در مبلمان، تزئینات و بخش‌های مختلف خانه یک امر خلاقیتی است و به ایده پردازی مهندسان و طراحان بستگی خواهد داشت.

به صورت کلی می‌توان از نبشی‌های دکوراتیو استفاده‌های متعددی در دکوراسیون داخلی کرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر خواهند بود:

  • پارتیشن‌بندی فضاهای داخلی ساختمان
  • ساخت قفسه‌های دیواری
  • طراحی روشنایی نبشی‌ها
  • قاب‌سازی مبلمان و میز و صندلی
  • طراحی و ساخت نرده‌ها و نرده‌های داخلی
  • طراحی فضای سبز داخلی
  • ایجاد حریم خصوصی
  • اتصالات و فیکسچرها
  • طراحی ورودی‌ها و خروجی‌ها

 

قیمت نبشی دکوراتیو

همان‌طور که گفته شد نبشی‌ها همچون آهن اسفنجی از تنوع بالایی برخوردارند و یکی از کاربردی‌ترین آن‌ها نبشی‌های دکوراتیو است. قیمت نبشی‌ ها نیز همانند انواع مواد و مصالح دیگر می‌تواند تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی همچون جنس نبشی، شرکت و کارخانه تولید کنند، فروشگاه عرضه‌کننده، سایز و ابعاد، کیفیت پخت، وزن و ضخامت نبشی‌ها، بازار جهانی فولاد، شرایط صنعت ساخت‌وساز و مسکن، قیمت ارز، مشخصات شیمیایی نبشی، مشخصات مکانیکی نبشی، کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی، میزان عرضه تقاضا، قیمت مواد اولیه، حجم و تعداد خریداری‌شده و … باشد.

 

بیشتر بخوانید: نحوه ی اجرای سقف با نبشی کشی

 

جمع‌بندی 

نبشی‌ها به عنوان یکی از لوازم بسیار کاربردی می‌توانند استفاده‌های متعددی در صنعت ساخت و ساز و دکوراسیون داخلی داشته باشند. به صورت کلی نبشی‌های به کار رفته در دکوراسیون به عنوان نبشی دکوراتیو شناخته شده و شامل نبشی ام دی اف، نبشی پی‌وی‌سی و نبشی پلی‌استر هستند. مهم‌ترین کاربرد این نبشی‌ها در دیوار، کف‌پوش و مبلمان و تزئینات خواهد بود. جهت خرید انواع نبشی می توانید از کارشناسان فولاد آذین آذر کمک بگیرید.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی

امروزه به واسطه پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف، از مواد و متریال های جدید و پیشرفته‌ای در صنایع مختلف استفاده می‌شود و مهندسین در تلاش هستند که با بهره‌گیری از اطلاعات و تجهیزات مدرن سازه‌های قوی، مستحکم و زیبایی به مشتریان ارائه کنند. نبشی‌ها از جمله کاربردی‌ترین محصولاتی هستند که علاوه بر صنعت ساختمان‌سازی در […]

0

سازه صنعتی یا سازه فلزی چیست؟

فلزات و عناصر فولادی قرن‌ها است که توسط انسان‌ها در ساخت پروژه‌های مختلف استفاده می‌شوند و امروزه سازه‌های فلزی مختلفی به شکل صنعتی و غیر صنعتی تولید می‌شوند که مصالح و متریال اصلی آنها انواع فلزات و فولادهای کربنی و آلیاژی هستند. اولین سازه تمام فلزی ساخته شده در جهان یک پل چدنی است که […]

0

استفاده از فولاد در ساخت پل‌ها و تونل‌ها

انسان نزدیک به 4000 سال است که از فولاد استفاده می‌کند و از زمان عصر آهن تا امروز و در امپراتوری روم، اسپارت‌ها، سلسله‌های چین و … این عنصر توانسته تحولات عظیمی در زندگی بشریت ایجاد کند. با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف استفاده از فولاد در صنایع مختلف رواج بیشتری پیدا کرده و امروزه […]

0

انواع ستون در ساختمان‌سازی

به صورت کلی یک ساختمان یا سازه از قسمت‌های مختلفی همچون پایه، ستون، تیر و دال، سقف، دیوار، کف و… تشکیل می‌شود. هر کدام از بخش‌های سازه می‌توانند وظایف منحصر به‌ فردی داشته باشند و از اهمیت و ارزش ویژه‌ای برخوردارند. ستون‌ها به عنوان اعضای عمودی سازه‌ها نقش پررنگی در حفظ امنیت و انتقال بار […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود