وبلاگ

نبشی کشی ساختمان

دسترسی سریع

چه اصول و قواعدی را باید رعایت کنیم تا ساختمان به یکباره فرو نریزد و روی سر انسان‌ها آوار نگردد؟!

ساخت ساختمان طبق استانداردها و اصول اساسی معماری و عمران یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید ساختمان سازان آن را رعایت نمایند؛ زیرا در غیر این صورت با جان میلیون‌ها انسان به چالش کشیده می‌شوند.

در مطالب پیش رو قصد داریم نکات مهم در مورد نبشی کشی ساختمان را طبق اصول و استانداردهای مهم ناودانی صنعتی، نبشی، آهن اسفنجی و تیرآهن شرح دهیم.

نبشی کشی ساختمان چیست؟

نبشی کشی ساختمان چیست؟

اجازه دهید پیش از آن که با نکات مهم در مورد نبشی کشی ساختمان آشنا شوید بدانید که اصلاً نبشی کشی ساختمان به چه معناست و به چه اقدامات و فرآیندهایی نبشی کشی ساختمان گفته می‌شود.

نبشی کشی ساختمان یکی از اقدامات مهم و حیاتی می‌باشد که موجب افزایش ایمنی و مقاومت ساختمان می‌گردد. اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم نبشی کشی یکی از مراحل حذف نشدنی و مهم ساخت در ساختمان سازی است.

به عبارتی اگر مهندسان، نبشی کشی ساختمان را انجام ندهند و یا طبق اصول انجام نشود؛ ساختمان دچار خسارت‌های مالی و جانی بسیاری می‌گردد.

یکی از فرآیندهایی که برای ایمنی ساختمان انجام می‌گردد، وال پست می‌باشد که با مصالحی مانند ناودانی، نبشی، آهن اسفنجی، تیرآهن و میلگرد انجام می‌شود.

اگر بخواهیم جملات فوق را جمع‌بندی کنیم، به این صورت است که نبشی کشی ساختمان برای جلوگیری از فرو ریختن دیوارهای ساختمان انجام می‌شود؛ زیرا دیوارها جزء آسیب پذیرترین اجزای ساختمان به شمار می‌آیند که در زمان وقوع حوادثی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و حوادثی مشابه به راحتی فرو می‌ریزند و فرآیند نبشی کشی از این تخریب جلوگیری می‌کند و در نتیجه دیوار را به اسکلت ساختمان وصل و متصل می‌نماید.

البته فراموش نکنید که نبشی کشی در سازه‌ های بتنی، سازه های فولادی، نمای ساختمان و دیوارهای خارجی نحوه اجرای متفاوتی دارد.

به طور مثال در سازه‌های بتنی، روش نبشی کشی به این صورت است که میلگردها را به ستون جوش می‌دهند و شبکه‌ها را با بتن پر می‌کنند؛ همچنین این اقدامات نیاز به پلیت دارد و از انعطاف پذیری کمتری نسبت به دیگر سازه‌ها برخوردار است، اما کیفیت نهایی فوق العاده می‌باشد.

اما نبشی کشی در سازه‌های فولادی به این صورت است که نبش‌های عمودی را به تیرها و ستون‌ها متصل می‌نمایند و در نبشی کشی نمای ساختمانی نبشی‌های عمودی و افقی را به تیرها و ستون‌ها جوش می‌دهند و در آخر نبشی کشی در دیوارهای خارجی ساختمان به این صورت است که نبشی‌ها به ستون‌ها باید جوش داده شود و میلگردها به نبشی‌ها متصل می‌شوند.

نکات مهم در مورد نبشی کشی ساختمان

دانستیم که وال پست برای جلوگیری از تخریب و فرو ریختن دیوارهای ساختمان انجام می‌شود و اغلب با اتصال نبشی، ناودانی و میلگردها انجام می‌شود؛ اما سوالی که باقی مانده این می‌باشد که آیا نبشی‌ کشی ساختمان اصول و قواعد خاصی دارد یا به هر طریقی می‌توان آن را انجام داد؟

نکته اول در خصوص اتصال میان نبشی‌ها و دیوارها است. برای جلوگیری از تخریب و یا حتی ترک خوردن دیوار باید روی بخش نبشی کشی با رابیتس بندی یا توری مرغی پوشانده شود و بعد از انجام این مرحله محل اتصال را با سیم گالوانیزه محکم کنید.

برای نبشی کشی نبشی‌های عمودی و افقی باید اقدامات دو طرفه انجام شود؛ در غیر این صورت اگر از نبشی‌ها به صورت پشت به پشت انجام نشود از مقاومت و استحکام سازه و ساختمان کاسته می‌شود‌.

نکته دیگر آن که در زمانی که بیس پلیت‌ ها قبل از بتن‌ ریزی نصب نشده باشند؛ باید آن ها را با رول بولت به صورت تیرهای بالا و پایین وصل کنید و در آخر اتصال و هم راستایی نبشی کشی ساختمان را می‌توانید با ریسمان کشی کنترل نمایید.

انواع نبشی کشی ساختمان

نبشی کشی ساختمان انواع مختلفی دارد که باید پیش از اجرای نبشی کشی با آن ها نیز آشنا شوید.

  1. نبشی کشی از نظر چینش، نبشی‌ها شکل ظاهری و نوع چینش متفاوتی با یکدیگر دارند. می‌توانید از نبشی‌های عمودی و افقی استفاده کنید؛ از نبشی‌های عمودی در بخش‌هایی استفاده کنید که فاصله دهانه‌ها از هم زیاد است و باید آن ها را پر کنید. این سازه‌ها نیاز به استحکام بالایی دارند و ساختمان نباید در حالت ارتعاش مقاومت خود را از دست دهد.
  2. نبشی‌ها را از پایین به ستون‌ها و تیرآهن‌ های کف و از بالا به تیرها و ستون‌های سقف جوش دهید.
  3. نبشی کشی افقی موجب بروز و ایجاد یک پیوند میان دیوار با ستون و بدنه ساختمان و در نتیجه باعث افزایش مقاومت سازه می‌گردد.
  4. و نوع دیگر نبشی‌کشی از نظر نوع متریال می‌باشد. این مورد به نوع نبشی بستگی دارد. یکی از نبشی‌ها بتن آرمه و دیگری فلزی می‌باشد که از مورد دوم در ساختمان‌های مورد استفاده قرار می‌گیرد که اسکلت فلزی دارند.

نبشی کشی ساختمان برای جلوگیری از فرو ریختن دیوارهای ساختمان انجام می‌شود؛ زیرا دیوارها جزء آسیب پذیرترین اجزای ساختمان به شمار می‌آیند که در زمان وقوع حوادثی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و حوادثی مشابه به راحتی فرو می‌ریزند و فرآیند نبشی کشی از این تخریب جلوگیری می‌کند و در نتیجه دیوار را به اسکلت ساختمان وصل و متصل می‌نماید.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

نبشی کشی ساختمان چه نکاتی دارد!

چه اصول و قواعدی را باید رعایت کنیم تا ساختمان به یکباره فرو نریزد و روی سر انسان‌ها آوار نگردد؟! ساخت ساختمان طبق استانداردها و اصول اساسی معماری و عمران یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید ساختمان سازان آن را رعایت نمایند؛ زیرا در غیر این صورت با جان میلیون‌ها انسان به چالش کشیده […]

0

سنگ آهن گران شد

رشد تقاضا سنگ‌‌‌آهن را گران کرد افزایش تقاضا برای سنگ‌‌‌آهن از سوی فولادسازان چینی و رشد بهای کنسانتره داخلی، عامل اصلی رشد نرخ سنگ‌‌‌آهن وارداتی به چین بود.به گفته منابع پلتس، کاهش تولید کنسانتره داخلی به دلیل افزایش نظارت‌‌‌های ایمنی بر معادن این کشور و رشد اندک حاشیه سود فولادسازان چینی زمینه افزایش بهای کنسانتره […]

0

بازگشت آرامش به بازار آهن

 بازار آهن تا حدود یک هفته بعد از راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به دلیل التهاب کاذبی که در بازار ارز ایجاد شده بود دچار رشد قیمت شد و بعضا نرخ‌ها از سوی دلالان و واسطه‌های بازار آهن به صورت لحظه‌ای تعیین می‌شد. اما با فروکش کردن قیمت در بازار ارز، آهن و […]

0

کاهش واردات محصولات فولادی در ایالات متحده

 به نقل از GMK، داده های منتشر شده توسط موسسه آهن و فولاد آمریکا (AISI) در روز دوشنبه (۲۷ فوریه) نشان داد شرکت های فولادی مستقر در ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۳، واردات محصولات فولادی را به ۲.۶۱ میلیون تن رساندند. این در حالی است که میزان محصولات فولادی وارد شده به ایالات متحده در […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود