وبلاگ

بهترین نوع سپری برای اجرای سقف

دسترسی سریع

امروزه استفاده از سقف‌های کاذب در صنعت ساختمان رواج بسیار زیادی پیدا کرده و این سقف‌ها از تنوع و تعدد بالایی برخوردارند. در بخش‌هایی از ساختمان مانند سرویس بهداشتی، حمام، انباری و … می‌توان از سرامیک برای اجرای سقف استفاده کرد و لازمه این کار زیرسازی مناسب با استفاده از نبشی یا سپری است. سپری‌ها می‌توانند وظایفی همچون تحمل بار، ایجاد استحکام و تقسیم وزن به طور یکنواخت را داشته باشند و از تنوع بالایی از نظر جنس، سایز، ضخامت و … برخوردارند. در ادامه مطلب به بررسی معرفی سپری مناسب برای سقف و نحوه اجرای آن پرداخته می‌شود.

سپری سقف چیست؟

سپری یکی از انواع مقاطع فولادی است که دارای سطح مقطعی به صورت حرف T یا L بوده و می‌تواند در ساخت سازه‌های مختلف به کار برود. سپری‌ها می‌توانند از مواد مختلفی همچون آهن، آلومینیوم، مس، برنج و استیل تولید شده و در سایزهای مختلفی از 2 تا 10 وجود داشته باشند. این قطعات می‌توانند ضخامت‌های مختلفی از 0.9 تا 2.5 میلی‌متر داشته باشند و از جمله کاربردهای اصلی آن‌ها اجرای سقف است. نبشی یا سپری به صورت نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شود و به صورت کلی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند.

سپری لبه تیز که به دلیل قیمت کمتر کاربردهای بیشتری در صنعت ساختمان دارد

سپری لبه گرد که به دلیل ظرافت ظاهری بیشتر، معمولاً در نمای ساختمان‌ها و مکان‌هایی که زیبایی مد نظر است، استفاده می‌شوند.

سپری سقف

عوامل مؤثر در انتخاب سپری مناسب برای سقف

سپری یا نبشی همانند سایز تجهیزات فولادی دیگر می‌توانند تنوع و تعدد بالایی داشته باشند و همین امر باعث می‌شود که انتخاب نبشی مناسب برای اجرای سقف، چالش‌ها و حساسیت‌های ویژه‌ای برای افراد ایجاد کند. از مهم‌ترین عوامل مؤثر در انتخاب سپری مناسب برای سقف می‌توان به موارد زیرا اشاره داشت:

  • ابعاد دهانه سقف که هرچقدر بزرگ‌تر باشد به سپری‌هایی با سایز و ضخامت بیشتر نیاز دارند.
  • بار سقف که متناسب با کاربری سقف (مسکونی، تجاری، صنعتی و …) متفاوت خواهد بود و باید به مواردی همچون وجود کولر، موتورخانه و … نیز توجه داشت.
  • توجه به فاصله تیرچه‌ها که هرچقدر بیشتر باشد باید از سپری با سایز و ضخامت بیشتری استفاده کرد.
  • توجه به نوع سقف (طاق ضربی، تیرچه بلوک، تیرچه یونولیت، وافل و …).
  • قیمت نبشی که با توجه به سایز، نوع، جنس، وزن و … متفاوت خواهد بود

بهترین نوع سپری برای اجرای سقف

باید در زمان انتخاب سپری برای اجرای سقف‌ها به نکات و پارامترهای مختلفی توجه داشت. به صورت کلی سپری‌ها در سه سایز ۶۰، ۱۲۰ و ۳۶۰ سانتی‌متری تولید می‌شوند که ضخامت و سایز مناسب سپری با توجه به ابعاد محیط، نوع سقف کاذب و میزان باری که قرار است تحمل کند، انتخاب می‌شود. با توجه به نکاتی که گفته شد می‌توان گفت بهترین و رایج‌ترین سپری برای اجرای سقف‌های داخلی، سپری سایز ۶۰*۶۰  است. این سپری می‌تواند کاربردهای متعددی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • اجرای سقف کناف: از این سپری در اجرای سقف کناف و به منظور پنهان کردن سیستم برقی، نورپردازی، تهویه مرکزی و … استفاده می‌شود.
  • اجرای دیوار کنافی: از سپری و نبشی ۶۰*۶۰  می‌توان برای اجرای دیوارهای کنافی و افزایش زیبایی دکوراسیون محیطی استفاده کرد.
  • اجرای ستون و نیواژ: این نوع سپری می‌تواند در کاهش بار وزنی ستون نقش پررنگی داشته باشد

علاوه بر موارد گفته شده، سپری‌ها می‌توانند کاربردهای دیگری در صنعت ساختمان داشته باشند و همانند میلگرد در بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. برپایی زیرسازی‌های فلزی، نماکاری خشک یا خشکه چینی، ساخت سقف‌های نورگذر، ساخت سقف کاذب باربر، کلاف بندی دیوارهای بنایی یا وال پست و … از دیگر کاربردهای این قطعه هستند.

روش‌ های نصب سپری برای سقف و مزایای آن

انتخاب سپری مناسب برای سقف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما نحوه نصب آن نیز می‌تواند اهمیت بالایی داشته باشد. به صورت کلی نبشی یا سپری‌ها به روش‌های مختلفی نصب می‌شوند که رایج‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها شامل جوشکاری، پیچ و مهره و پرچ هستند. هرکدام از این روش‌ها می‌توانند در پروژه‌های مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. استفاده از سپری در سقف سازه می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • افزایش استحکام و پایداری سقف در برابر زلزله و عوامل محیطی
  • تقسیم وزن به طور یکنواخت و جلوگیری از ترک خوردگی سقف و جلوگیری از افتادگی آن
  • ایجاد فضایی مناسب برای عبور تأسیسات مختلف و عدم نیاز به تخریب سقف
  • امکان ایجاد طراحی‌های متنوع در سقف و …

البته باید توجه داشت که استفاده از سپری در ساخت سقف سازه در کنار مزیت‌های متعدد می‌تواند معایب و ایراداتی نیز داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل افزایش هزینه‌های ساخت، افزایش وزن سقف سازه، کاهش ارتفاع سقف و … هستند.

نحوه اجرای سقف کاذب با سپری

نصب و اجرای سپری مناسب برای سقف اهمیت بالایی دارد و همان‌طور که گفته شد می‌توان به روش‌های جوشی، پیچ و مهره و پرچ آن را انجام داد. اجرای سقف با استفاده از این قطعات باید در فواصل 30 در 30 یا 60 در 60 انجام شود.

در مرحله اول اجرای سقف با سپری باید ابتدا محل اجرای سپری مشخص شده و اندازه‌گیری شود به‌گونه‌ای که محل تایل‌های برش‌خورده به‌صورت دقیق نشان‌گذاری شوند. سپس باید نبشی‌ها در فواصل مشخص و با ارتفاع مناسب در دورتادور دیوار قرار داده شود.

برای نصب سپری برای دیوار‌های پوشیده شده با کاشی از میخ پرچ، برای نصب سپری برای دیوار‌های گچی از رول‌پلاک و برای نصب سپری برای دیوار‌های بتنی از میخ‌های چاشنی استفاده می‌شود. در نهایت بعد از اجرای پروفیل‌های نبشی، آویز‌ها متناسب با محل قرار دادن سپری‌های اصلی نصب خواهند شد. به طور کلی آویزها به عنوان مهار وزن سقف کاذب استفاده می‌شوند.

قیمت سپری و هزینه اجرای آن

سپری‌ها از تنوع بالایی از نظر جنس، سایز، ضخامت و … برخوردارند و نمی‌توان همانند قیمت ناودانی ، نرخ دقیق و مشخصی برای آن‌ها عنوان کرد. از جمله مهم‌ترین فاکتورهای مؤثر در قیمت و نصب این قطعات می‌توان به جنس، سایز و ابعاد، ضخامت، کاربردها، متراژ و وزن، برند و شرکت سازنده، هزینه‌های حمل و نقل، شیوه نصب، نرخ ارز و نوسانات آن، میزان عرضه و تقاضا، ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی و … اشاره کرد.

جمع‌بندی نهایی

سپری از جمله مقاطع فولادی است که می‌تواند کاربردهای متعددی در ساختمان‌سازی خصوصاً اجرای سقف‌های کاذب داشته باشند. انتخاب سپری مناسب برای سقف اهمیت بالایی دارد چراکه این قطعات بر اساس جنس، سایز، ضخامت و … تنوع بالایی دارند و می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

نحوه اجرای سقف با نبشی و سرامیک سپری مناسب برای سقف

امروزه استفاده از سقف‌های کاذب در صنعت ساختمان رواج بسیار زیادی پیدا کرده و این سقف‌ها از تنوع و تعدد بالایی برخوردارند. در بخش‌هایی از ساختمان مانند سرویس بهداشتی، حمام، انباری و … می‌توان از سرامیک برای اجرای سقف استفاده کرد و لازمه این کار زیرسازی مناسب با استفاده از نبشی یا سپری است. سپری‌ها […]

0

انواع مصالح ساختمانی برای ساخت و ساز

با توجه به شرایط اقتصادی و نوسانات قیمت‌ها و همچنین وجود تحریم‌ها و تورم‌ها افراد سعی می‌کنند، برای ساخت و ساز ابتدا بودجه خود را محک بزنند تا متوجه شوند که آیا ممکن است ساخت و ساز ادامه یابد و یا بودجه و مسائل مالی کم است! به نظر شما برای ساخت یک ساختمان چه […]

0

انواع اسکلت ساختمان و بهترین نوع اسکلت ساختمان

انتخاب بهترین نوع اسکلت ساختمان هر ساختمان و بنایی دارای اسکلت بندی معین و مشخصی است؛ اسکلت بندی ساختمان با توجه به موقعیت مکانی ساختمان و بودجه سازنده متفاوت می‌باشد، پس می‌توانیم بگوییم که اسکلت ساختمان انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط محیط انتخاب می‌شود. اگر بخواهیم از اهمیت و جایگاه اسکلت سخن […]

0

کاربرد ناودانی در ساختمان سازی

راهنمای جامع برای کاربرد ناودانی در ساختمان سازی ناودانی یکی از پروفیل‌های فولادی است که در ساختمان‌ سازی و صنایع مختلف کاربردهای متنوع و مهمی دارد. این پروفیل به دلیل شکل خاص و خواص مکانیکی مناسب، به‌عنوان یکی از عناصر کلیدی در طراحی و اجرای سازه‌ها به‌کار می‌رود و همچنین آهن اسفنجی، که به دلیل […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود