وبلاگ

تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی

دسترسی سریع

تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی چیست؟

نبشی‌ به عنوان یکی از کاربردی‌ترین سطح مقطع‌ها می‌تواند استفاده‌های متعددی در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی داشته باشد. این قطعات می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی دسته‌بندی شوند که مهم‌ترین آن‌ها شامل جنس، سایز، ضخامت، نحوه تولید، شکل ظاهری و … هستند. نبشی‌های گالوانیزه و نبشی‌های معمولی هر کدام به واسطه ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی که دارند می‌توانند کاربردها و عملکرد متفاوتی داشته باشند. در ادامه این مطلب از فولاد آذر آذین به بررسی تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی پرداخته خواهد شد.

 

نبشی چیست؟

نبشی در حقیقت یکی از انواع پروفیل‌های باز است که از دو ضلع عمود بر هم تشکیل می‌شود. نام نبشی (Angle bar) از واژه نبش به معنی کنج و گوشه گرفته شده است. این مقاطع از نظر شکل ظاهری به دو دسته نبشی‌های بال مساوی (V) و نبشی‌های بال نامساوی (L) تقسیم می‌شوند. همچنین نبشی‌ها می‌توانند بر اساس استاندارهای مختلفی همچون استانداردهای DIN EN 10056، ASME S1-36، ASTM A 36، Gost 8240 و Gost 8510 تولید شوند و از نظر سایز، ضخامت، نحوه تولید و … تنوع بسیار بالایی دارند. از مهم‌ترین کاربردهای نبشی‌ها می‌توان به مواردی همچون ساخت ستون و خرپا و ساخت قفسه‌های آهنی، اتصال تیرآهن به بیم‌ها در ساختمان، مهار دیوارها و دیوارکشی ساختمان، تولید چارچوب در و پنجره، ساخت پایه برای تجهیزات ترافیکی، اجرای سقف‌های کاذب، ساخت ساپورت لوله در نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و سینی‌های کابل برق، ساخت قفسه‌های آهنی، استفاده‌های صنعتی و… اشاره داشت.

نبشی گالوانیزه نوعی نبشی است که دارای روکشی از جنس روی بوده که تحت فرآیند گالوانیزه ویژگی‌هایی پیدا می‌کند که در صنایع مختلفی قابل استفاده است. عملیات گالوانیزه با شیوه غوطه ورسازی گرم انجام خواهد شد. این قطعه ابتدا با اکسیژن و سپس با کربن واکنش نشان می‌دهد. در اثر واکنش صورت گرفته لایه‌ای بر روی این قطعه فولادی ایجاد می‌شود که در برابر زنگ زدگی از خود مقاومت نشان دهد. در واقع، هدف از گالوانیزه کردن افزایش مقاومت نبشی مد نظر در برابر زنگ زدگی است. نبشی‌های معمولی توسط فرآیند ساده‌تری تولید می‌شوند و هیچ‌گونه لایه پوششی بر روی آن‌ها اعمال نمی‌شود.

در ادامه جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ” انواع نبشی گالوانیزه ” را مطالعه بفرمایید.

نبشی چیست؟

 

مهم‌ترین تفاوت‌های نبشی گالوانیزه با معمولی از نظر عملکرد

همان‌طور که گفته شد نبشی‌ها می‌توانند تنوع بسیار زیادی از نظر سایز، ضخامت، استاندارد تولید، فرآیند تولید و جنس مواد سازنده داشته باشند. نبشی‌های گالوانیزه و نبشی‌های معمولی ازجمله نبشی‌های فولادی هستند که می‌توانند ویژگی‌ها، خصوصیات و کاربردهای متعددی داشته باشند. ازجمله مهم‌ترین تفاوت‌های نبشی گالوانیزه و نبشی معمولی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

تفاوت از نظر استحکام و مقاومت

اولین تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی مربوط به میزان استحکام و مقاومت آن‌ها در برابر فشارهای خارجی است. نبشی‌های گالوانیزه به واسطه نحوه تولید خاصی که دارند می‌توانند استحکام بیشتری نسبت به نبشی‌های معمولی داشته باشند. البته باید توجه داشت که نبشی‌های گالوانیزه خود به دو دسته سرد و گرم تقسیم می‌شوند و هرکدام می‌توانند ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشته باشند. نبشی‌های گرم به واسطه نحوه تولید متفاوت و خاص می‌توانند از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردار باشند.

 

تفاوت از نظر مقاومت در برابر رطوبت

یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت‌های نبشی‌های گالوانیزه و نبشی‌های معمولی میزان مقاومت آن‌ها در برابر رطوبت است. در حقیقت رطوبت بزرگ‌ترین دشمن مقاطع فلزی به شمار می‌رود و می‌تواند باعث خوردگی، زنگ زدگی و اکسیداسیون آن‌ها شود. نبشی‌های گالوانیزه به گونه‌ای تولید می‌شوند که یک لایه نازک از فلز روی بر روی آن‌ها کشیده می‌شود و همین امر باعث می‌شود که در برابر رطوبت و خوردگی مقاومت بسیار خوبی داشته باشد. نبشی‌های معمولی میزان مقاومت کمتری در برابر رطوبت داشته و چنانچه برای مدت طولانی در معرض نم و رطوبت قرار بگیرند دچار خوردگی و زنگ زدگی شده و در نهایت میزان استحکام و مقاومت آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

 

تفاوت از نظر کاربرد

هر کدام از انواع نبشی‌های می‌توانند همانند انواع ناودانی از کاربردهای مختلفی برخوردار باشند. در حقیقت نبشی‌های گالوانیزه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارند که باعث می‌شود کاربردها و استفاده‌های متمایز و متفاوت‌تری نسبت به نبشی‌های معمولی داشته باشند. نبشی‌های گالوانیزه را می‌توان در انواع پروژه‌های مختلف که در معرض رطوبت و هوای آزاد هستند استفاده کرد در حالی که عملکرد نبشی‌های معمولی در فضاهای خارجی و آزاد ضعیف‌تر خواهد بود. در اصل ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی می‌توانند تعیین کننده تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی باشند.

 

تفاوت از نظر شکل‌پذیری نبشی

 

تفاوت از نظر شکل‌پذیری

دیگر تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی در میزان شکل‌پذیری آن‌ها است. در حقیقت نبشی‌های فولادی معمولی می‌توانند شکل‌پذیری بسیار بهتری داشته باشند و به سادگی می‌توان آن‌ها را به اشکال مختلف در آورد در حالی که نبشی‌های گالوانیزه شکل‌پذیری سخت‌تری دارند. همچنین نبشی‌های معمولی از قابلیت جوش‌پذیری بهتری برخوردار بوده و اتصال آن‌ها به مقاطع مختلف راحت‌تر از نبشی‌های گالوانیزه می‌باشد.

 

مطالعه بیشتر: سایز انواع نبشی

 

تفاوت از نظر طول عمر

هرچند که طول عمر مقاطع فولادی می‌تواند تحت تاثیر فاکتورها و پارامترهای مختلفی باشد اما به صورت کلی نبشی‌های گالوانیزه می‌توانند به واسطه فرآیند تولید، جنس مواد سازنده و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی می‌توانند طول عمر بالاتری داشته باشند در حالی که نبشی‌های معمولی به واسطه مقاومت کمتر در برابر رطوبت، بار و فشارهای مختلف می‌توانند طول عمر کمتری داشته باشند.

 

بیشتر بخوانید: تفاوت بین نبشی پرسی و نبشی فابریک

 

جمع‌بندی

نبشی‌های گالوانیزه و نبشی‌های معمولی ازجمله نبشی‌های فولادی به شمار می‌روند که می‌توانند شباهت های متعددی داشته باشند. این نبشی‌ها می‌توانند ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشند و هر کدام در پروژه‌های مختلفی به کار می‌روند. از مهم‌ترین تفاوت‌های این نبشی‌ها در عملکرد می‌توان به مواردی همچون مقاومت در برابر رطوبت، طول عمر و ماندگاری، استحکام، شکل‌پذیری و … اشاره کرد که به صورت کلی نبشی‌های گالوانیزه عملکرد بهتری خواهند داشت.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

تفاوت عملکرد نبشی گالوانیزه با نبشی معمولی چیست؟

نبشی‌ به عنوان یکی از کاربردی‌ترین سطح مقطع‌ها می‌تواند استفاده‌های متعددی در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی داشته باشد. این قطعات می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی دسته‌بندی شوند که مهم‌ترین آن‌ها شامل جنس، سایز، ضخامت، نحوه تولید، شکل ظاهری و … هستند. نبشی‌های گالوانیزه و نبشی‌های معمولی هر کدام به واسطه ویژگی‌ها و مشخصات […]

0

تفاوت ناودانی سبک و سنگین در چیست؟

ناودانی‌ها از جمله سطح مقطع‌های فولادی بسیار کاربردی هستند که می‌توانند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند و از ویژگی‌ها و مزیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. این مقاطع فولادی همچون سایر سطح مقطع‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی همچون سایز، ضخامت، نحوه تولید، طراحی و ساختار و … دسته‌بندی شوند. یکی از مهم‌ترین پارامترهای […]

0

مقایسه ناودانی سنگین با تیر آهن در ساخت اسکلت فلزی

امروزه در صنعت ساختمان‌سازی از سطح مقطع‌های فولادی متعددی استفاده می‌شود که هر کدام از ویژگی‌ها، مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. ناودانی و تیرآهن از جمله سطح مقطع‌های بسیار پرکاربرد هستند که در بخش‌های مختلف ساختمان به کار رفته و می‌توانند از تنوع بالایی برخوردار باشند. تیرآهن یا تیرهای فولادی به منظور تحمل نیروهای موجود […]

0

کاربرد ناودانی سنگین در صنایع مختلف

ناودانی‌ که یک سطح مقطع به شکل حرف انگلیسی U است از جمله تجهیزات و ابزارهای بسیار کاربردی است که در بسیاری از صنایع استفاده‌های متعددی دارد. ناودانی‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورهای متعددی همچون نحوه تولید، سایز و ابعاد، جنس، وزن و ضخامت، استانداردها و … دسته‌بندی شوند. ناودانی‌های سنگین یکی از انواع ناودانی‌ها است […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود