وبلاگ

دسترسی سریع

به گزارش “توسعه فولاد آذرآذین” به نقل از اقتصاد آنلاین، کشورهای پیشرو در صنایع فولاد نیز راهبردهای مشخصی برای استفاده از دستاوردهای فناورانه تدوین کرده و برنامه هایی را بدین منظور اجرایی کرده اند‪.

کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی، هند، روسیه، اتحادیه اروپا، ترکیه و ایالات متحده آمریکا به عنوان تولیدکنندگان بزرگ فولاد  در جهان گام های مؤثری در راستای بهره گیری از دستاوردهای انقلاب صنعتی چهارم برداشته اند.

اما به طور دقیق تر طرح های کشور ژاپن برای انقلاب صنعتی چهارم بسیار جدی بوده و از دولت تا فولادسازانِ عمده این کشور، همه در این مسیر، همگام و منسجم در حرکت هستند‪.

همچنین شرکت پوسکوی کره جنوبی و سایر فولادسازان بزرگ این کشور در جهت ادغام فناوری های نوین و صنعت فولاد برمبنای استانداردهایی که بر پیشبرد مفهوم کارخانه و تولید هوشمند و همچنین آموزش نیروی انسانی ماهر برای دنیای دیجیتال، متمرکز است، تلاش می کنند‪.

در هند نیز اقدامات حمایتی دولت برای دیجیتالی کردن بخش تولید و به خصوص پژوهش در صنعت فولاد نیز مثال زدنی است. نهادهای دولتی مختلف با اختصاص بودجه های قابل توجه به پژوهش های نوآورانه در صنعت، عزم راسخ خود را برای تحول دیجیتال نشان داده اند‪.

همچنین طرح های دیجیتالی شدن در کشورهای اروپایی نیز مهم و فراگیر هستند و بسیاری از نهادها و تشکل ها در اتحادیه اروپا در تلاش برای حمایت از این طرح ها هستند‪. شرکت های فناور با شتاب خوبی در این راستا در حال حرکت بوده و شواهد نشان می دهد که انقلاب صنعتی چهارم در این اتحادیه به صورت جدی در حال پیگیری و پیاده سازی است‪.

براساس این گزارش کشور روسیه با شکل دادن همکاری های گسترده بین شرکت های فولادی و شرکت های فعال در زمینه فناوری اطلاعات و با مشارکت دادن دانشگاه ها و حفظ ارتباطشان با صنعت به سمت انقلاب صنعتی چهارم و دیجیتال سازی تولید فولاد پیش می رود و در تلاش برای پیشبرد اهداف‪» تولید پیشرفته» است تا بتواند از رقبای خود در این صنعت پیشی بگیرد‪.

از سویی دیگر کشور ترکیه در همسایگی ایران الگوی موفقی از ایجاد ارزش افزوده از صنعت فولادسازی بدون اتکا به منابع معدنی و انرژی ارزان ایجاد کرده است و فناوری نقش مهمی در تولید این کشور دارد‪. در سال‌های اخیر اقدامات سیاستی دولت ترکیه بر توسعه فناوری های برافکن در راستای انقلاب صنعتی چهارم متمرکز بوده و این مسیر نیز توسط شرکت های بزرگ فولادی ترک دنبال شده است‪.

مطابق با گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس در این رابطه، انقلاب صنعتی چهارم در سطح حاکمیتی و سیاستی ایالات متحده آمریکا به سرعت پیگیری می شود و بازتاب گسترده ای در سطح حاکمیتی و نهادهای مربوطه داشته است‪. لکن به طور خاص و در سطح شرکت ها، دو شرکت بیگ ریور استیل و نیوکور، اقدامات پُرشتابی را انتخاب کردند و توسعه فناوری در انقلاب صنعتی چهارم را در صدر اولویت های توسعه ای خود قرار داده اند‪.

اما باید در نظر داشت ایران به عنوان یکی از‪ 10 کشور برتر در حوزه تولید فولاد در دنیا، علیرغم حرکت شتابان سایر کشورها برای بهره گیری از دستاوردهای فناورانه انقلاب صنعتی چهارم، راهبرد مشخصی برای این مسئله نداشته و زیرساخت ها و اکوسیستم های فناورانه برای ایجاد و جهت دهی به شرکت های فناور در حوزه آهن و فولاد شکل نگرفته است.

در پایان یادآور می شود تأمین مواد اولیه و انرژی ارزان و همچنین ساختار مالکیتی و مدیریتی شبه دولتی در صنایع عمده فولادی ایران یکی از دلایل عدم حرکت فولادسازان ایرانی برای استفاده از فناوری های نوین باشد، پیش بینی می شود با توجه به رقابت فولادسازان بزرگ دنیا برای افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید، عدم حرکت ایران به سمت استفاده از طرح های فناورانه می تواند زنگ خطری برای آینده صنعت فولاد ایران باشد.

جهت خرید و صادرات انواع محصولات اعم از نبشی و ناوانی های سبک و صنعتی ،تیر آهن و میلگرد و … به صفحه محصولات مراجعه فرمایید و برای ثبت سفارش های خود اینجا کلیک کنید.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

سنگ آهن گران شد

رشد تقاضا سنگ‌‌‌آهن را گران کرد افزایش تقاضا برای سنگ‌‌‌آهن از سوی فولادسازان چینی و رشد بهای کنسانتره داخلی، عامل اصلی رشد نرخ سنگ‌‌‌آهن وارداتی به چین بود.به گفته منابع پلتس، کاهش تولید کنسانتره داخلی به دلیل افزایش نظارت‌‌‌های ایمنی بر معادن این کشور و رشد اندک حاشیه سود فولادسازان چینی زمینه افزایش بهای کنسانتره […]

0

بازگشت آرامش به بازار آهن

 بازار آهن تا حدود یک هفته بعد از راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به دلیل التهاب کاذبی که در بازار ارز ایجاد شده بود دچار رشد قیمت شد و بعضا نرخ‌ها از سوی دلالان و واسطه‌های بازار آهن به صورت لحظه‌ای تعیین می‌شد. اما با فروکش کردن قیمت در بازار ارز، آهن و […]

0

کاهش واردات محصولات فولادی در ایالات متحده

 به نقل از GMK، داده های منتشر شده توسط موسسه آهن و فولاد آمریکا (AISI) در روز دوشنبه (۲۷ فوریه) نشان داد شرکت های فولادی مستقر در ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۳، واردات محصولات فولادی را به ۲.۶۱ میلیون تن رساندند. این در حالی است که میزان محصولات فولادی وارد شده به ایالات متحده در […]

0

8 میلیارد دلار در آمد ارزی فولادی ها

ارزش محصولات تولیدی صنعت فولاد در کشور سالانه حدود ۱۸ میلیارد دلار است که حدود ۸ میلیارد دلار آن راهی بازارهای صادراتی شده و حدود ۱۰ میلیارد دلار آن در بازار داخلی عرضه می‌شود. درآمد ارزی ۸ میلیارد دلاری فولادی ها به گزارش آذر آذین، به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، رسول […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود