وبلاگ

ورق فولادی مشبک

دسترسی سریع

ورق فولادی مشبک یا رابیتس چیست و چه کاربردی دارد ؟

فولاد به عنوان یکی از کاربردی‌ترین مواد در صنایع مختلف می‌تواند به شکل سطح مقطع‌های متعددی تولید و استفاده شود. رابیتس یکی از انواع ورق‌های فولادی است که ظاهر و ساختاری منحصربه‌فرد دارد به‌گونه‌ای که بسیاری از افراد آن را در دسته ورق‌های فولادی قرار نمی‌دهند. در حقیقت رابیتس به‌گونه‌ای تولید می‌شود که قسمت عظیمی از مساحت آن فضای خالی بوده و دارای ساختاری مشبکی است. در ادامه مطلب به بررسی کامل این ورق فولادی مشبک، ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای آن پرداخته می‌شود.

 

رابیتس چیست؟

رابیتس (Plaster Wire or Rabitz Wire) یا راویز در حقیقت یک نوع ورقه فولادی مشبک است که با استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات مخصوص تولید می‌شوند. این مقاطع فولادی کاربردهای متعددی در پروژه‌های ساختمانی، زیباسازی و تزئین دارند. رابیتس ها از ورق گالوانیزه تولید می‌شوند. در حقیقت نام این ورق‌های فولادی از یک فرایند گرفته شده است به همین دلیل انواع ورق‌های مشبک را با نام رابیتس می‌شناسند. ورق مشبک فولادی از تعداد زیادی سیم تشکیل شده که این سیم‌ها در مسیرهای موازی و قطع‌کننده قرار گرفته‌اند و در نهایت چشمه‌های متنوعی را بر روی سطح ورق ایجاد کرده‌اند که در میان ستون‌های این ورق قرار دارند.

 

مزایا و معایب رابیتس

ورق فولادی مشبک همچون ناودانی سنگین و مقاطع فولادی دیگر می‌تواند مزیت‌ها و معایب منحصربه‌فردی داشته باشد. شناخت دقیق مزیت‌ها و ایرادات رابیتس باعث می‌شود که افراد به صورت دقیق تری از آن استفاده کنند. از مهم‌ترین مزیت‌های رابیتس می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • رابیتس یک جایگزین مناسب برای تورهای آهنی مختلف است
  • مقاومت بالایی در برابر عوامل خورنده دارند
  • وزن کمی داشته و باعث افزایش وزن ساختمان نمی‌شوند
  • نصب و اجرای راحتی داشته و سرعت اجرای آن‌ها بالا خواهد بود
  • امکان استفاده از طرح‌های خلاقانه و هنری را به و تکنسین‌های ساختمانی می‌دهند.
  • از طول عمر بالایی برخوردارند
  • این مقاطع فولادی در کنار تمامی مزیت‌هایی که دارند می‌توانند معایب و ایراداتی نیز داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل مواردی همچون افزایش ریسک به‌ وجود آمدن ترک‌های سقفی، سخت‌تر کردن فرآیند گچ کاری سقف، احتمال افزایش مصرف مصالح و … هستند.

 

مزایا و معایب رابیتس

 

مهم‌ترین کاربردهای رابیتس

رابیتس ها به دلیل برخورداری از مزیت‌ها و معایب منحصربه‌فرد خود می‌توانند کاربردهای متعددی در صنعت ساختمان داشته باشند و همچون نبشی در بخش‌های مختلف به کار می‌روند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای این ورق فولادی مشبک می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. اصلاح و نگهداری ترک‌های ساختمانی
  2. اجرای سقف‌های کاذب
  3. اجرای دکوراسیون داخلی سازه
  4. ایجاد نوارهای مخفی نور
  5. پوشش و محافظت از ستون‌ها
  6. پوشش تأسیسات و سیم آلات
  7. پوشش انواع مقاطع فولادی دیگر مانند تیرآهن و آرماتورها
  8.  ساخت انواع قفس‌های فولادی
  9.  ساخت انواع مجسمه‌های دست‌ساز و …

 

انواع رابیتس ها

ورق فولادی مشبک همانند میلگرد و سایر مقاطع فولادی می‌تواند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی دسته‌بندی شود و از تنوع بالایی برخوردار است. در اصل این دسته از ورق‌های فولادی بر اساس مؤلفه‌هایی همچون تعداد ستون، ابعاد، شکل شبکه‌ها، وزن و … دسته‌بندی می‌شوند.

از نظر وزن رابیتس ها به سه دسته اصلی شامل رابیتس سبک با وزن کمتر از 600 گرم، رابیتس متوسط با وزن در حدود 810 تا 840 گرم و رابیتس سنگین با وزن بیشتر از 900 گرم تقسیم می‌شوند. وزن رابیتس می‌تواند نقش پررنگی در قیمت و کاربردهای آن داشته باشد و در زمان استفاده از آن در پروژه‌های مختلف حتما باید به وزن آن توجه شود.

از نظر تعداد ستون نیز رابیتس ها از تنوع بالایی برخوردارند اما رایج‌ترین آن‌ها شامل رابیتس های 9ستونه، 11 ستونه و 13 ستونه هستند. در تعدادی از کشورهای دیگر از رابیتس هایی با تعداد 17 ستون نیز استفاده می‌شود.

چشمه‌ها یا شبکه‌هایی که بر روی ورق‌های راویز قرار دارند نیز یکی از فاکتورهای دسته‌بندی آن‌ها به شمار می‌روند و بر همین اساس رابیتس ها شامل انواع مختلفی با چشمه‌های متوازی‌الاضلاع، مربع، لوزی و … هستند.

 

منظور از رابیتس‌بندی و انواع آن

رابیتس ها تنوع بالایی دارند و می‌توانند در بخش‌های مختلفی از پروژه‌های ساختمانی به کار بروند. رابیتس‌بندی به عملی گفته می‌شود که با استفاده از این سطح مقطع فولادی یک سقف کاذب، نما یا هر سطح دیگری اجرا می‌شود. رابیتس ها از نظر نوع کاربرد می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند که رایج‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  1. رابیتس نما که به منظور ایجاد نماهای ساختمانی به کار می‌رود و باعث افزایش استحکام و پایداری قسمت‌های مختلف سازه و زیبایی و جذابیت آن‌ها می‌شود. در حقیقت رابیتس نما امروزه در نماهای مدرن به کار می‌رود چرا که مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی داشته و وزن کمی نیز دارد
  2. رابیتس سقف نیز نوعی رابیتس‌بندی است که برای اجرای سقف‌های کاذب به کار می‌رود و می‌تواند در زیبایی، استحکام، کاهش هزینه‌ها و سرعت اجرای کار نقش مؤثری داشته باشد.
  3. رابیتس دور ستون نیز نوعی رابیتس‌بندی است که به منظور تقویت ستون‌ها و همچنین اجرای نماهای متفاوت در آن‌ها به کار می‌رود.

 

عوامل موثر در انتخاب دقیق رابیتس

از آنجایی که رابیتس ها از تنوع بالایی برخوردارند، انتخاب دقیق آن‌ها می‌تواند اهمیت بالایی داشته باشد. برای انتخاب و خرید یک رابیتس مناسب لازم است که به نکات و فاکتورهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • اولین نکته در انتخاب رابیتس توجه به نوع پروژه است چرا که رابیتس ها می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. در اصل مشخصات فنی و فیزیکی رابیتس باید بر اساس نیاز پروژه انتخاب شود.
  • نکته دوم در انتخاب رابیتس ها توجه به وزن آن‌ها است چرا که رابیتس‌های با پل‌های بیشتر و تقسیم بندی‌های مکرر معمولاً برای پروژه‌های با بارهای سنگین مناسب‌تر هستند.
  • توجه به مشخصات فنی رابیتس مانند ابعاد، جنس و ضخامت رابیتس اهمیت بالایی دارد
  • توجه به میزان بودجه نیز اهمیت بالایی در انتخاب رابیتس خواهد داشت.
  • استانداردها و مقررات هر پروژه‌ای متفاوت خواهد بود و در زمان خرید رابیتس باید به این موارد دقت کرد
  • نحوه نصب و اجرای رابیتس نیز اهمیت بالایی دارد
  • مساحت رابیتس مورد نیاز، برند تولید کننده رابیتس، نوع رابیتس و نوع چشمه‌های آن و … از دیگر نکاتی هستند که در خرید این محصولات باید در نظر گرفت.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

همه چیز درباره انواع نبشی گالوانیزه

نبشی‌ها از جمله تجهیزات بسیار کاربردی هستند که می‌توانند از مواد مختلفی ساخته شده و تنوع بالایی از نظر سایز، شکل ظاهری، ضخامت، استانداردها و … داشته باشند. این سطح مقطع‌ها در صنایع مختلفی از جمله ساختمان‌سازی و پروژه‎های مهندسی به کار رفته و از مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. نبشی‌های گالوانیزه یکی از انواع […]

0

میلگرد حرارتی چیست و چه تفاوتی با میلگرد معمولی دارد؟

با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف، مواد و مصالح مدرن و پیشرفته‌ای در صنعت ساختمان‌سازی به کار می‌روند که می‌توانند در ایمن‌سازی، ارزان‌سازی، سبک‌سازی و سریع سازی ساختمان نقش پررنگی داشته باشند. میلگردهای حرارتی یکی از کاربردی‌ترین مصالح ساختمانی است که در کنترل تنش‌های بتن ساختمانی بسیار مؤثر بوده و می‌تواند در افزایش امنیت سازه […]

0

فونداسیون نواری یا پی چیست؟

ساختمان‌ها از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند و در هر کدام از این بخش‌ها از مواد و مصالح مختلفی استفاده می‌شود. فونداسیون یکی از اصلی‌ترین بخش‌های ساختمان است که به عنوان مبنای اصلی سازه بارهای وارد شده از طرف دیوارها را در سطح زمین توزیع می‌کنند. فونداسیون ساختمان به صورت کلی به 3 دسته فونداسیون عمقی، […]

0

میلگرد عرضی چیست؟

مهم‌ترین و اصلی‌ترین نقطه ضعف سازه‌های بتنی که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند، مقاومت پایین آنها در برابر نیروهای جانبی و فشارهای وارده می‌باشد؛ به همین دلیل از میلگردها برای افزایش مقاومت کششی و خمشی آنها استفاده می‌شود. میلگرد یا آرماتورها به عنوان یک عامل تقویت‌کننده این سازه‌ها همانند سایر سطح مقطع‌های فولادی بر […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود