وبلاگ

انواع نبشی گالوانیزه

دسترسی سریع

همه چیز درباره انواع نبشی گالوانیزه

نبشی‌ها از جمله تجهیزات بسیار کاربردی هستند که می‌توانند از مواد مختلفی ساخته شده و تنوع بالایی از نظر سایز، شکل ظاهری، ضخامت، استانداردها و … داشته باشند. این سطح مقطع‌ها در صنایع مختلفی از جمله ساختمان‌سازی و پروژه‎های مهندسی به کار رفته و از مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. نبشی‌های گالوانیزه یکی از انواع نبشی‌ها هستند که به سبب برخورداری از ویژگی‌ها و خصوصیات منحصربه‌فرد بسیار مورد توجه قرار گرفته و کارایی‌های متعددی دارند. در ادامه مطلب به بررسی انواع نبشی گالوانیزه، ویژگی‌ها و مزایا و کاربردهای آن‌ها پرداخته می‌شود.

 

نبشی گالوانیزه چیست؟

در حقیقت نبشی (Angle bar) سطح مقطعی است که دارای دو ضلع عمود بر هم بوده و نام آن از واژه نبش گرفته شده که به معنی کنج و گوشه خواهد بود. اگر طول دو بال نبشی‌ها با هم برابر باشند به عنوان نبشی بال مساوی شناخته شده و با حرف V نشان داده می‌شوند و اگر طول دو ضلع متفاوت باشد نبشی بال نامساوی خواهد بود. به صورت کلی این سطح مقطع‌ها با L نشان داده می‌شود. نبشی گالوانیزه نیز نوعی نبشی فولادی است که که به دلیل برخورداری از یک لایه روکش روی از ویژگی‌ها، خصوصیات و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردار است.

در ادامه جهت کسب اطلاعات بیشتر شما را به مطالعه مقاله کاربرد نبشی در دکوراسیون داخلی دعوت می نماییم.

 

نبشی گالوانیزه چیست؟

 

انواع نبشی گالوانیزه

نبشی‌های گالوانیزه همانند انواع نبشی‌های دیگر می‌توانند بر اساس فاکتورهای متعددی دسته‌بندی شوند اما به صورت کلی می‌توانند در دو دسته اصلی گرم و سرد قرار بگیرند.
نبشی‌های گالوانیزه گرم در واقع همان نبشی‌های موجود در بازار هستند که ضخامت لایه روی کشیده شده بر روی آن‌ها بیشتری از نبشی‌های گالوانیزه سرد است. این ضخامت بالای لایه روی باعث می‌شود که این نبشی از طول عمر و مقاومت بیشتری برخوردار باشد و در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، فشار و … تحمل بالاتری از خود نشان بدهد. در اصل نحوه تولید نبشی گالوانیزه گرم به این شکل است که فلز مادر در استخری از روی ذوب‌شده غوطه‌ور شده و روکشی کامل از فلز روی بر سطح ورق آغشته خواهد شد.

نبشی‌های گالوانیزه سرد نیز روش تولید متفاوتی نسبت به نبشی گالوانیزه گرم دارند. در این روش علی‌رغم غوطه‌ور شدن فلز مادر در استخر روی در روش گرم، با استفاده از محلول نمک فلز روی نیز اقدام به روی‌اندود کردن فلز خواهند کرد که این پروسه را الکترولیز می‌نامند. این نبشی نیز ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشته و می‌تواند کاربردهای و استفاده‌های متفاوت‌تری نسبت به نبشی گالوانیزه گرم داشته باشد چرا که از نظر براقیت، مقاومت، قیمت، ضخامت و … با نبشی گرم فرق می‌کند.

علاوه بر فرآیند تولید، نبشی‌های گالوانیزه می‌توانند بر اساس فاکتورهای متعدد دیگری نیز دسته‌بندی شوند که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • از نظر استانداردهای تولید این تجهیزات در استانداردهایی شامل DIN EN 10056، ASME S1-36، ASTM A 36، Gost 8240 و Gost 8510 تولید خواهند شد.
  • از نظر ظاهر و طراحی نیز این نبشی‌ها به دو دسته بال مسای و بال نامساوی تقسیم خواهند شد.
  • از نظر سایز و ابعاد نیز در سایزهای 25*25، 30*30، 40*40، 45*45، 50*50، 60*60، 70*70، 75*75، 80*80، 100*100 و 120*120 و … دسته‌بندی می‌شوند.
  • از نظر ضخامت نیز این سطح مقطع‌ها انواع مختلفی همچون نبشی 3 میلی‌متری، 4 میلی‌متری و 5 میلی‌متری و … دارند.
  • از نظر کاربرد نیز این نبشی‌ها به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می‌شوند و وزن‌های متفاوتی دارند.

 

ویژگی‌ها و مزیت‌های نبشی گالوانیزه

نبشی‌های گالوانیزه در کنار تنوع بسیار زیاد می‌توانند ویژگی‌ها و مزیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشند به همین دلیل در مقایسه با نبشی‌های فلزی، پلاستیکی و … کاربردهای بیشتری دارند. از جمله مهم‌ترین مزایای این نبشی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این نبشی‌ها می‌توانند مقاومت بالایی در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی داشته باشند که به دلیل برخورداری از لایه پوششی روی می‌باشد و در محیط‌های مرطوبت و فضاهای بیرونی راندمان بهتری دارند.
  • نبشی‌های گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، رطوبت، زنگ زدگی و … از طول عمر بیشتری برخوردار بوده و هزینه‌های نگهداری، تعمیر و تعویض کمتری دارند.
  • استفاده از این نبشی‌ها در پروژه‌های مختلف به دلیل مزیت‌های متعدد می‌تواند به کاهش هزینه‌ها کمک کند.
  • نبشی‌های گالوانیزه در مقایسه با انواع نبشی‌های فلزی ظاهر زیبا، لوکس و شیک‌تری دارند و می‌توانند در پروژه‌های تزئیناتی نیز استفاده شوند.

 

مطالعه بیشتر: نحوه برش نبشی

 

کاربردهای انواع نبشی گالوانیزه

همان‌طور که گفته شد نبشی‌های گالوانیزه می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی دسته‌بندی شده و هر کدام از ویژگی‌ها و خصوصیات منحصربه‌فردی برخوردار هستند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای نبشی‌های گالوانیزه می‌توان به استفاده در چارچوب در و پنجره، اتصال تیرآهن به بیم‌ها در ساختمان، ساخت ستون و خرپا، ساخت قفسه آهنی، ساخت ساپورت لوله در نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و سینی‌های کابل برق، ساخت پایه برای تجهیزات ترافیکی، ساخت قفسه های آهنی و … اشاره کرد. در حقیقت این سطح مقطع‌ها بیشتر به عنوان یک عامل مقاوم ساز به کار می‌روند

 

قیمت انواع نبشی گالوانیزه

 

قیمت انواع نبشی گالوانیزه

نبشی‌های گالوانیزه به دلیل ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی که دارند امروزه در بسیاری از پروژه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. قیمت این تجهیزات می‌تواند تحت تأثیر فاکتورها و پارامترهای مختلفی باشد و همواره در حال نوسان است. از جمله مهم‌ترین پارامترهای مؤثر در قیمت این نبشی‌ها می‌توان به مواردی همچون شرکت و کارخانه تولید کننده، فرآیند تولید نبشی گالوانیزه، کیفیت ساخت، فروشگاه عرضه‌کننده، وزن و ضخامت نبشی‌ها، بازار جهانی فولاد، شرایط صنعت ساخت‌وساز و مسکن، قیمت ارز و نوسانات آن، مشخصات شیمیایی نبشی، مشخصات مکانیکی نبشی، کاربردهای نبشی، میزان عرضه تقاضا، قیمت مواد اولیه، حجم و تعداد خریداری‌شده، استانداردهای تولید و … اشاره داشت.

 

نکات مهم در انتخاب و استفاده از نبشی گالوانیزه

نبشی‌های گالوانیزه اگرچه در مقایسه با سایر نبشی‌های فلزی و … ویژگی‌ها و مزیت‌های متفاوت‌تری دارند اما در زمان خرید و استفاده از آن‌ها باید به نکات مختلفی توجه داشت. از جمله مهم‌ترین نکات خرید و استفاده از این نبشی‌ها می‌توان به نحوه تولید نبشی و کیفیت گالوانیزه آن، ابعاد و سایز نبشی و تناسب آن با پروژه اجرایی، شرایط آب و هوایی و محیطی، ضخامت و وزن نبشی و … اشاره داشت.

 

بیشتر بخوانید: معرفی انواع نبشی

 

جمع‌بندی
نبشی‌های گالوانیزه از جمله نبشی‌های پرکاربردی هستند که به دلیل ویژگی‌ها و مزایایی همچون مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی، زیبایی ظاهری، تنوع بالا و … محبوبیت بیشتری نسبت به انواع نبشی‌های دیگر دارند. این نبشی‌ها در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند اما به صورت کلی به دو دسته نبشی گالوانیزه سرد و نبشی گالوانیزه گرم تقسیم می‌شوند که هر کدام کاربردهای متعددی خواهند داشت.

بیشتر بخوانیم

به خواندن ادامه دهید

همه چیز درباره انواع نبشی گالوانیزه

نبشی‌ها از جمله تجهیزات بسیار کاربردی هستند که می‌توانند از مواد مختلفی ساخته شده و تنوع بالایی از نظر سایز، شکل ظاهری، ضخامت، استانداردها و … داشته باشند. این سطح مقطع‌ها در صنایع مختلفی از جمله ساختمان‌سازی و پروژه‎های مهندسی به کار رفته و از مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. نبشی‌های گالوانیزه یکی از انواع […]

0

میلگرد حرارتی چیست و چه تفاوتی با میلگرد معمولی دارد؟

با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف، مواد و مصالح مدرن و پیشرفته‌ای در صنعت ساختمان‌سازی به کار می‌روند که می‌توانند در ایمن‌سازی، ارزان‌سازی، سبک‌سازی و سریع سازی ساختمان نقش پررنگی داشته باشند. میلگردهای حرارتی یکی از کاربردی‌ترین مصالح ساختمانی است که در کنترل تنش‌های بتن ساختمانی بسیار مؤثر بوده و می‌تواند در افزایش امنیت سازه […]

0

فونداسیون نواری یا پی چیست؟

ساختمان‌ها از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند و در هر کدام از این بخش‌ها از مواد و مصالح مختلفی استفاده می‌شود. فونداسیون یکی از اصلی‌ترین بخش‌های ساختمان است که به عنوان مبنای اصلی سازه بارهای وارد شده از طرف دیوارها را در سطح زمین توزیع می‌کنند. فونداسیون ساختمان به صورت کلی به 3 دسته فونداسیون عمقی، […]

0

میلگرد عرضی چیست؟

مهم‌ترین و اصلی‌ترین نقطه ضعف سازه‌های بتنی که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند، مقاومت پایین آنها در برابر نیروهای جانبی و فشارهای وارده می‌باشد؛ به همین دلیل از میلگردها برای افزایش مقاومت کششی و خمشی آنها استفاده می‌شود. میلگرد یا آرماتورها به عنوان یک عامل تقویت‌کننده این سازه‌ها همانند سایر سطح مقطع‌های فولادی بر […]

0

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوالات شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشود